Недоделян счупи тъпомера!

sfc-new-unknown1Колко трябва да си озлобен и най-вече глупав, за да реализираш простотия, пред която дори българските футболни кьорфишеци изглеждат пълни аматьори?!

Недоделян Зловрен първо се изхвърли с агресивно негативно интервю срещу клуба, който съживи кариерата му, а преди броени минути пусна в Инстаграм послание, което гласи: Не позволявай на дребни мозъци да те убеждават, че мечтите ти са твърде големи.

Момъкът, който освен че иска да се самопривлече в Ливърпул, движи и моден бизнес – марката Russel Brown, очевидно се е стреснал, че Светците може и да не го продадат, т.е. в крайна сметка Ливърпул да се откажат да го закупят. Може пък днес след публикуването на интервюто от Светците да са му звъннали с цел да го убедят, че Клубът остава непреклонен… не знам. Реакцията на Недоделян обаче е силно озадачаваща с внезапната демонстрация на неподозирано остъстващ разсъдък – да провокираш и клуба, и феновете, и целия футболен свят, който следи изявите ти. Защото дори да отиде на Юпитер, с това си действие Зловрен показва що за стока е – кой би купил такъв юнак, който толкова просташки атакува работодателите си?!

Към Зловрен имам няколко реторични въпроса, част от които повтарям от фенове в интернет:

1. Недоделяне, след като си искал Шампионска лига и затова си отишъл в Саутхямптън, защо не остана в Лион, където имаше гарантирана ШЛ още през септември???

2. (аргумент на Мат ле Тис): Недоделяне, декларираш недоволство от това, че Саутхямптън нямали амбиция, защото продали Шоу и Лалана. Ами като отидеш в Ливърпул, а те вече са продали Суарес, няма ли да си в точно такъв „продаващ клуб“???

3. (мой аргумент): Къде е липсата на амбиция в Саутхямптън: дали в привличането на Куман; дали в новата тренировъчна база; дали в твърдото им желание да те задържат; дали защото искат силно да задържат и Шнайдерлин; дали просто защото Почетино ти е казал така; дали защото Кортезе си взе шапката, а не остана в клуба въпреки че му бе предложено да остане?

Докато чакаме отговорите, които няма да дойдат, можем да бъдем сигурни поне в едно: от думите на самия Зловрен се вижда много ясно, че той и в момента слуша и цитира Почетино и Кортезе – хора, които не работят в клуба, а не слуша и не иска да слуша хората от борда, нито новия мениджър. Изобщо тъжният случай с хърватския момък е отличен пример как за 24 часа можеш сам да навредиш на авторитета, който си изградил след толкова труд. Жалко наистина.

Големият мечтател критикува дребните си работодатели. Всъщност колко сме дребни и ние? … Само Зловрен знае.

6 thoughts on “Недоделян счупи тъпомера!

  1. Pingback: Новини за „Ливърпул“, 06.07.2014 | Опература. За "Ливърпул"

  2. аргумент на Мат ле Тис): Недоделяне, декларираш недоволство от това, че Саутхямптън нямали амбиция, защото продали Шоу и Лалана. Ами като отидеш в Ливърпул, а те вече са продали Суарес, няма ли да си в точно такъв „продаващ клуб“???

    Страшно много ценя този блог и с интерес го чета,но това,което цитирах по-горе е същинската причина да напиша няколко реда. Страстен фен съм на Ливърпул,но не това е важното в случая. Исках да отбележа следното: Мат Льо Тисие е легенда на Сотон и едва ли е такъв глупак с извинение,че да мисли всичко това,което е наговорил в цитата,който поставих. Несериозно е да се сравняват мащабите на Ливърпул и Сотон с абсолютно цялото ми уважение и респект към този славен и традиционен английски клуб,просто не е сериозна съпоставката между Ливърпул и Саутхмептън. Казвам това не за да дразня,а в контекста на желанието на Ловрен да акостира при нас. Бързам да вметна,че за мен този тип оказване на натиск върху клуба е проява на много лош вкус. Ако не бъркам хърватинът има още 3 или 4 години (мисля,че все пак бяха 3) от догова си с вас и е абсолютно неуважително да предявява каквито и да е претенции към клуба и да прави тънки намеци за липсата ви на амбиции. никога не съм одобрявал подобен подход от страна на играчите,в Ливърпул между другото ситуацията в момента е сходна със Суарез,но това е друга тема,която едва ли ви интересува. Та писанията на Ловрен в социалната мрежа са безумни,но от негова гледна точка той със сигурност има основания. Търси го клуб,който гради нещо сериозно ( с или без Суарез,Ливърпул не свършва и не започва с уругваеца),в отбора вече пристигнаха двама негови бивши съотборници,най-нормалното нещо на света е да е заинтригуван от идеята да играе редом с тях и то в ШЛ. Всичко това накланя везните в наша полза,макар пак повтарям,че начинът по който се развиват събитията да са отвратителни и аз напълно ви съчувствам. Но да сравнявате липсата на Суарез (евентуално) и като фактор за принизяването на титаничен клуб от ранга на Ливърпул….съгласете се,че не е сериозно.

  3. Сега пък мой ред е да изразя уваженията си към теб лично, към Ливърпул и неговите фенове. Няма да се намери здравомислещ човек на света, който да оспорва широкомащабността на Ливърпул спрямо Саутхямптън и огромна част други клубове. В случая с Ловрен и коментара на Ле Тисие обаче става дума за нещо друго: Ловрен го играе на принципност, и Ле Тис говори именно за принципност. Именно принципност – така че входящият и изходящият клуб, в случая, нямат никакво значение. С поздрав!

  4. Последното нещо,което бих търсил във футбола в сегашния му вид е принципност,едва ли Ле Тисие не го знае. Това,какво говори Ловрен едва ли има значение при положение,че 90 % от думите на играчите,когато става дума за трансфер са под давлението на техните агенти. Нищо не пречи тези сцени,които в момента прави хърватинът да ги упражни със същата сила и след година-две в Ливърпул да речем,именно за това не одобрявам подхода му в случая. Той има договор с вас и то все още дългосрочен и сте в пълното си право да искате максимална сума за правата му,просто защото вие като клуб сте в далеч по-силната позиция,а Ловрен да е мислил,къде отива и какво подписва. Пак го повтарям,че абсолютно същата е и ситуацията при нас със Суарез.
    Та това е моето мнение по темата,струва ми се,че Ловрен си вкара нечувано ефектен автогол с тези словоизлияния в онлайн пространството. Ако хипотетично той не реализира очевидно желания трансфер в по-голям клуб,който да задоволи амбициите му за ШЛ (по неговите думи),то не му завиждам никак за статута,който би имал през новия сезон. Нищо чудно дори да загуби титулярното си място или най-малкото феновете да му изкарат през носа всички тези щуротии,които наговори за 24 часа. Ще видим,според мен Роджърс ще се възползва от ситуацията и ще договори Ловрен на всяка цена,но може и да го отблъсне цената,кой знае…

  5. Понеделник, 7 юли: споменават се поне 5 играчи за оглеждане, но няма да казвам нищо, тъй като липсват по-сериозни факти. Иначе освен Пеле и Тадич, се говори за нападателя Паулиньо от Ливорно (като резервен вариант за Пеле), Армеро, а за вратар се спряга Дейвид Маршал от Кардиф (сумата е ок. 8 млн паунда). Докато не се убедя от надежден източник, ще оставя тези слухове без коментар. Днес от Светците всички мълчат, включително и най-близките журналисти около Клуба.

  6. маи много хора ни завиждат че сме купили за 9 а ще продаваме за 20

Вашият коментар