Сагата „Клайн“ не свършва, а започва

Започнаха официалните оферти (и откази) за играчи на Светците.sfc-sluhove1

Вчерашният слух, че Ливърпул са направили оферта за Натаниел Клайн, се потвърди. Днес всички медии (включително и Скай спортс) потвърждават, че Саутхямптън са отказали предложението на стойност около 10 млн £.

Всичко това е станало в деня, в който Клайн даде интервю, където ясно намеква за вероятността да остане при Светците. Има огромен шанс Клайн да е знаел за подготвяната всеки момент оферта от Ливърпул и да е пускал противоречиви намеци просто за да поддържа медиен интерес към себе си, вероятно и за да договори максимално добри условия при евентуални преговори с който и да било клуб.

Възможно е също така Клайн, знаейки за интерес от страна на Ливърпул, да запее „Oh When The Saint“ за известно време, докато за него не офертират Манчестър Юнайтед.

Независимо от развоя на събитията, историята с Натаниел Клайн с право започва да изнервя верните фенове на Светците. Ако играчът имаше истинско желание да остане, той можеше да преподпише и да декларира лоялността си към Саутхямптън поне пет пъти в последните шест месеца. Недомлъвките му държат под напрежение всички заинтересовани страни, но едва ли ще покачат уважението към Клайн на Сейнт Мерис.

Както са тръгнали нещата, намирисвам още отлагания на финалната сцена, на която да има договор с името „Натаниел Клайн“ и това на някой клуб. Разрешението ще дойде, когато агентът на десния бек се увери в истински интерес или липса на такъв от водещите четири отбора. Всичко друго ще означава увъртания до последния момент и преподписване със Светците, но при тежка обеца на ухото – всеки трансферен прозорец Клайн ще се ослушва за оферта от най-силните на деня. В бизнес план това е нормално, но в психологически (да не говорим за морален) рискуваме с таралеж в панталоните.

Вярвам, че всички БГ Светци са обединени около максимата: Който не желае да играе при Светците, всичко му добро! Отборът се нуждае не просто от качествени футболисти, но и от пределно мотивиран и сплотен състав. Нито един човек не е по-голям от Светците и тази философия трябва да бъде продължавана докрай и без изключения, особено в модела, който Саутхямптън развиват.

1 thoughts on “Сагата „Клайн“ не свършва, а започва

  1. След отказа на Ливърпул и оттегленият интерес от Юнайтед, очаквам в крайна сметка Клайни да подпише с нас. Моята прогноза е, че ще остане.

Вашият коментар