Тъй рече Клод Пюел

От пресконференцията в петък

Клод Пюел изглеждаше в добро настроение на петъчната пресконференция. Към това трябва да се отбележи, че английският му се подобрява все повече.

Петъчният брифинг започна с въпроса дали факторът на доброто самочувствие се е завърнал трайно в Саутхямптън: Ще видим, но се надявам да е така.

Като цяло Пюел каза, че е останал много доволен от тренировките през изтеклата седмица – с добро настроение и концентрация. Французинът непрекъснато подчертава, че дългите периоди без мачове, които заредихме напоследък, заплашват сериозно с изгубване на ритъма. А от нарушаването на цикъла от първата половина на сезона страдат най-много играчите от разширения състав, останали без реални шансове за изява.

Шегата: извикал ги в кабинета, уж че не бил доволен от тренировката им и искал да ги пита защо е така?

Главната тема на пресконференцията бяха похвалите за Джеймс Уорд-Праус и Нейтън Редмънд, който в четвъртък получиха дебютни повиквателни за националния отбор. Пюел сподели, че е изгледал видеото от Туитър на Прауси, когато бил на 10-11 години (в действителност: 13 годишен). Пюел заключи, че Уорд-Праус не е променил характера си: Винаги слуша, винаги внимава в желанието си да прогресира. Той е [толкова дълго в клуба, че вече може да се смята за] осиновен от Саутхямптън.

За Редмънд Пюел запази известни резерви: Натан [така го нарича Пюел] понякога не слуша, но също прогресира с клуба. Думите на треньора, придружени с усмивка, намекват за известна твърдоглавост на Редмънд – нещо, с което феновете могат чистосърдечно да се съгласят заради излишека от солови напъни на Редмънд. Никой обаче не е в състояние да отрече напредъка му от последния месец.

Най-забавният момент от последните дни бе шегата на Пюел с двамата новаци в английския тим. Французинът потвърди разпространената от Редмънд шега: в четвъртък Пюел е привикал двамата в кабинета си след тренировка с думите, че не бил доволен от начина им на трениране в последните дни и искал да ги попита защо се е случило така? Едва когато влезли в кабинета му, двамата леко стъписани играчи били на свой ред шокирани от вестта за повиквателните.

Горната случка показва, че Пюел може да се шегува. Тя свидетелства и че настроението в лагера е действително позитивно. Въпросът е колко дълго ще продължи това? Сотон през смях и сълзи!

Advertisements

One thought on “Тъй рече Клод Пюел

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s