Хьойберг не е застрашен

в националния си отбор.

За разлика от много свои колеги, Пиер-Емил Хьойберг остана на Сейнт Мерис, вместо да се присъедини към лагера на националния си отбор за предстоящите международни срещи.

Ситуацията несъмнено е продиктувана от задържането на датчанина извън основните групи за последните срещи на Светците. Хьоиберг дори бе заставен да играе с младежите, за да не губи фитнес.

Нещо повече – въпреки че може да бъде включен в младежкия национален, който ще играе на Европейското първенство в Полша през юни, Хьойберг не бе повикан и там.

Нилс Фредриксен, треньорът на младежкия тим на Дания, обясни пред медии в страната, че настоящото положение не застрашава мястото на Хьойберг за Европейското първенство. Според него (цитиран от в-к Болд), Хьойберг е останал в Саутхямптън просто защото е решил да даде шанс на другите младежи, които са играли в квалификациите за Европейското: Реших за тези два мача да огледам момчетата, които ни класираха [за Европейското]. Мисля, че те трябва да получат такава възможност. Избрах, също така, да взема няколко футболисти, които не са били част от отбора досега. Това обаче съвсем не означава, че неповиканите сега играчи няма да бъдат част от групата за шампионата.

И добавя: Аз проведох разговор с Пиер-Емил и му казах, че когато не му пращам повиквателна, то е защото искам да огледам други играчи.

Впрочем, датчаните помнят, че в предишната международна пауза Хьойберг бе сред голяма група титуляри на мъжкия отбор, които напуснаха лагера в средата на престоя си заради мними контузии. Датската преса не е склонна да повярва, че изведнъж половината национали са получили леки травми, за да пестят сили за клубовете си.

Безспорно е, че Пиер-Емил Хьойберг е в застой на Стейпълууд. В последните два месеца шансовете му за игра са силно ограничени, а самият той не бе вдъхновяващ в минутите, когато бе на терена.

Не бива обаче в никакъв случай да се забравя, че Хьойберг е само на 21 години и тепърва ще демонстрира уменията, заради които бе привлечен от Байерн. Такива са налице, но на датчанина е нужно нещо друго – постоянство и концентриран хъс. Последните се изпаряват много бързо, което оставя впечатлението за неориентиран футболист в състава ни. Същите притеснения имаше и спрямо развитието на Джеймс Уорд-Праус – момче, което бавно и полека се изкачи до мъжкия тим на Англия.

Моментната снимка на Сейнт Мерис показва, че Хьойберг е в пряка конкуренция с Жорди Класи за мястото на Ромеу или около него. Но засега полузащитата изглежда непробиваема в лицето на испанеца, Стивън Дейвис и Уорд-Праус. В Саутхямптън обаче шанс получават кадърните и търпеливи момчета, които знаят, че могат да растат спокойно на Стейпълууд. И точно заради това Хьойберг, по личните му признания, избра да дойде именно при нас. Сотон до дупка!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s