Контузен ли е Маноло-Голо?

Едно частно мнение.

След като Български Светци мигновено регистрираха факта, че Маноло Габиадини тренира активно на Стейпълууд с останалата група от началото на седмицата, съобщението на Пюел от четвъртък не може да не породи известни съмнения.

Според французина, Маноло не може да играе в събота срещу Борнемут. Дали обаче наистина е така? Тук предлагам изцяло личното си мнение по въпроса.

Пюел има навика да търси оправдания за въртенето на състава си. Дори когато такова не е наложително с оглед на титулярния състав, той винаги търси начини да обиграе и недоволните футболисти. А такива при нас никак не липсват отпред. Дори при липсата на Габиадини и на Чарли Остин (за още около 3 седмици), Шейн Лонг и Джей Родригес са претръпнали от чакане на пореден шанс за титулярна позиция.

С оглед на всичко това, Пюел напълно логично би предпазил Маноло от съботния мач. Той си има три основателни (за него самия) причини:

а) все пак да не се рискува с италианеца (нека травмата отшуми окончателно).
б) Маноло очевидно е пазен за другия мач, който идва скоро през седмицата – в сряда, 5 април срещу Кристъл Палас.
в) крайно време е Лонг или Родригес да получат отново титулярно място. Едва ли до края на сезона те ще имат нови възможности за старт.


Много по-важно от предпазването на Маноло ми се струва отношението към Душан Тадич. Треньорът ясно декларира, че е разговарял със сърбина и че не е доволен от постъпката му. Все пак подобно поведение не би трябвало да бъде допускано. Очевидно е, че Тадич рови почвата за трансфер и блъфиране пред борда, агентите и медиите. Но Светците не изпитват нужда на живот и смърт от Душан. Точно на неговото място могат да се появят и Шейн Лонг, и Джей Родригес, и Софиан Буфал, и Джош Симс. А щом Пюел вече обиграва състава за следващия сезон, той категорично не би трябвало да хаби време и усилия по примадони. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s