Изкуството на оцеляването

Извън главната тема,

сиреч офтопик (off topic). На празнуващите: честита Цветница, Връбница или Вход Господен в Иерусалим. Където се намирам в момента, празникът се нарича Палмова неделя, макар палмите тук да са по-редки от головете на Джей Род и Шейн Лонг.

Честит имен ден на Ясен, Цветан, Цвети, Лилия, Флорин (Гардос) и всички тачещи деня!

Днешната тема е отчаяната битка за оцеляването, свързана с търсене на публичност – спонсори, публика и т.н.

Цитирам материал на Offnews.bg, които цитират немския Билд, които пък съобщават за случай от бразилска 4-та дивизия: тамошният клуб Флуминенсе де Фейра се решил на находчива мярка: заменил номерата на играчите на фланелките с цени от верига супермаркети.

Офнюз коментират: Акцията станала част от рекламната кампания на магазини, която сключи спонсорски договор с клуба. Номерът на всеки играч показва цената на стоката в местна валута. Отдолу пък са написани имената на продуктите. Идеята е прекрасна и може да бъде копирана от българските отбори от по-ниските дивизии, които и без това се чудят всеки ден как да оцелеят.

Снимка: Offnews.bg

Съпричастен съм на проблема, защото в момента изпитвам същите предизвикателства. В името на популярността на България и българското (в по-широк план Балканите) в Полша с колегите от моя университет сме заложили на масирано рекламиране на всичко що е българско. Правилото: не отказваме на никого. Варил съм кафе в джезве пред университета, дълбал съм тайните на българската кухня, студентите ми са правили мартеници по градове и паланки, а още театрални спектакли, концерти, изложби… Кой каквото иска – само да има интерес. Пускал съм дипломни работи за българския волейбол, магистърски тези върху родния клубен футбол (изследване на емблемите, песните и имената на клубовете). Онзи ден, пълен с ентусиазъм след победата над Палас, в местно готварско училище се учиха да готвят баница, че и таратор и кафе имаше…

Все пак най-гениалната реклама във футбола за мен остава посланието Intel inside на вътрешната страна на фланелките на Барселона – видимо само при надяване на екипа на главата след гол.

Чудя се само какво мога да направя, за да подпомогна европейската кауза на Светците? Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s