Джейсън Макарти

Играч на сезона на Уолсол

Десният защитник Джейсън Макарти, който е на целогодишен престой в Уолсол под наем, увенча успешния си сезон с приза за играч на Уолсол за сезон 2016/17.

Факт е, че Уолсол са отбор в Лига Едно. Факт е, че в третото ниво на английската пирамида те завършиха посредствено – 14-ти с 58 т. от 46 мача.

Факт е обаче, че нашият млад възпитаник, който два сезона подред прекарва извън Сейнт Мерис, натрупа безценен опит, като с Уолсол той игра в абсолютно всичките им 52 мача през тази кампания!

Договорът на Джейсън със Светците изтича това лято. Каквото и да говорим, той вече притежава и опит, и възраст, които му позволяват да се бори за място при мъжете. При положение че Куко Мартина ще напусне клуба, а Седрик и Жереми Пие почти никога не са едновременно здрави, би било лудост да се откажем от задържането на Макарти.

Освен това, младежът може да играе и в центъра на защитата, и да пълни дупки като дефанзивен полузащитник.

Всеки има право на мнение за Мая Йошида и Джак Стивънс. По скромното ми виждане следващият сезон трябва да донесе пробив за Макарти, както и за Алфи Джоунс – бързо налагащия се централен бранител от младежката формация.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s