Съображения

Добре си дошло, черногледство!

Този път колкото и да не ни се ще, трябва да отворим вратите за умереното черногледство.

Всички, които хвърлиха бегъл поглед към средата на таблицата в Премиършип, са прави в своите предчувствия. Куриозното е, че в момента (30 април) разликата между 9-тия и 16-тия е само 3 точки! Осем позиции в класирането са на една победа разстояние.

Всички мачове от изтеклата седмица показват, че класата започва да губи значението си за сметка на желанието. Отборите изглеждат уморени или просто незаинтересовани, феновете са изнервени, а спадът в ентусиазма на Висшата лига е потискащ.

Лошото за Светците е, че куриозно – след 1 точка от 3 поредни мача – оставаме на деветата позиция. Но цели седем тима зад нас дишат във врата ни и никак не е изключено преди последния кръг срещу Стоук Сити да започнем от 16-тата позиция.

Винаги съм предлагал сравнителната перспектива, затова ще го направя и сега: през миналия сезон изживяхме много спадове и малки възходи при Роналд Куман. В резултат един насочващ се към посредствеността сезон бе изведен до топ-6 благодарение на напъна през април и май. Точно такъв шанс имахме и през 2017 година. За жалост, до момента виждаме точно обратното на миналогодишния устрем. А сега ни очакват Ливърпул и Арсенал.

Вчера Иван Попов попита кой желае осмото място? Убеден съм, че нашето ръководство съвсем съзнателно и сериозно иска да види отбора именно там. И макар че никой от играчите няма да отрече същата цел, летаргията е всеобхватна. От друга страна, ако точно сега Пюел реши да изхвърли дисциплинарно-психологически Тадич и Буфал от състава, заменяйки ги примерно с Джош Симс, Шейн Лонг и Родригес, можем да бъдем сигурни, че сърбинът и мароканецът ще се разбучат и ще обявят публично недоволството си. Същото засяга и Фрейзър Форстър, и в още по-голяма степен Райън Бертран.

Самият Пюел изтърва златен шанс да отслаби аргументите на критиците си. Най-тревожното в неговата работа е, че признаците от зимата, че може да обръща тактиката и стила на игра през второто полувреме, се изпариха яко дим. Проблясъците на активност от страна на Редмънд, Буфал и (отчасти) Тадич се самовзривиха в комичните им подскоци.

Болезнено е, че безспорно талантливи играчи, каквито никога може би не сме притежавали досега в историята си като колектив, се представят под равнището си. За първи път от осем години насам Светците оставят силно впечатление за неосъществен потенциал. Кой е човекът в съблекалнята, който би вдигнал хората?

Advertisements

One thought on “Съображения

  1. Аре, стегни се малко! Хъл са корава банда и нулевото равенство си е направо успех при положение, че можеха да ни взривят поне с 0:2? Идва 7ми.. Гео Милев. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s