Официалните награди

за сезон 2016/17

Да започнем с обобщението: галавечерята на Светците за сезон 2016/17 бе великолепно организирана. Ако трябва да се съди по подобрението на медийния продукт, клубът определено заслужава огромно поощрение. Колкото до представянето на първия, младежкия и юношеския тим, нека изчакаме действителния край на сезона.

Официалните клубни награди за сезон 2016/17:

Играч на играчите за сезона: Ориол Ромеу

Млад играч на сезона: младият ляв защитник Джейк Воукинс (със Светците от 8-годишен)

Гол на сезона: Софиан Буфал (срещу Съндърланд: 51% от гласовете на феновете)

Награда на почетния президент Тери Пейн: Мая Йошида

Играч на феновете за сезона: Ориол Ромеу


Дребни наблюдения:

Тази година имаше и нова награда: за дамски играч(ка?) на нашия Клуб за регионални таланти (Regional Talent Club), както се нарича дамското звено на Светците. Спечели я капитанката на отбора до 16 г. Фийби Уилямс. Трябвало е тя да получи специално разрешение да присъства на вечерята заради възрастта си. Фийби бе нескрито шашната от наградата.

Ориол Ромеу бе в строг костюм с папионка, но забравил да си сложи чорапи. Наистина, той прекара вечерта в официално облекло и обувки без чорапи. Нямам обяснение за случилото се 🙂 (Жена ми впоследствие каза, че това било нова мода: не знаех.)

Фрейзър Форстър обича да си гризе пръстите – нещо, което камерите не можаха да скрият.

Клод Пюел не каза нищо съществено, когато излезе пред публиката. Все пак запомнящата се реплика бе декларацията, че ще се работи за завръщане на Уембли за голям финал.

Мат Хейл, директорът на Академията, подчерта, че за младите формации този сезон не е донесъл отличия (меко казано), но при нас успехът се измерва по леко друг начин, имайки предвид реалния прогрес на играчите, които могат да пробият в първия тим.

Силни подозрения ме налегнаха, че в дъното на залата зърнах Маурицио Почетино. Същият бе гост и на миналогодишните награди, макар инкогнито – никой не обяви официално присъствието му на вечерята дори впоследствие.

Предсказуемо, поощрителната награда на Тери Пейн отиде при Мая Йошида заради неговото търпение за изяви в първия тим. Мая бе видимо развълнуван, като искаше да се оттегли с лаконизъм: Не съм добър в приказки. Ще бъда кратък. Много Ви благодаря. Все пак водещият Ед Чембърлейн задържа Мая, за да го пита за 5-месечната му дъщеря и промяната в личния му живот. Тогава Мая направи езиков гаф, като вместо да каже Since she was born [Откакто тя се роди…] каза Since she came out, сиреч откакто тя се разкри (като човек с различна ориентация).

Клубът бе направил великолепно клипче в стил кинореклама на отменения гол на Габиадини на финала за ЕФЛ къп. Финалният надпис бе В кината – никога.

Английският на Софиан Буфал се подобрява, макар той още да се притеснява да говори публично. Поздравленията на мароканеца бяха адресирани най-вече към медицинския екип, помогнал му да се възстанови от контузията си. Интересно е да се намери потвърждение за очилата на Софиан – дали са истински или парлама (да вървят с костюма).

Наградата за играч на феновете за сезона бе връчена с думите: Наградата отива при човека без чорапи…

Лес Рийд излезе да представи адрес, който трябваше да поеме функциите на гласа на борда и собственичката. Рийд каза, че стандартите ни остават достатъчно високи. Това той произнесе след като призна, че този сезон ни донесе известно разочарование, защото не бяхме на стандартите си – не бяхме достатъчно постоянни.

Въпросът на Ед Чембърлейн към Лес Рийд: Очаква ли ни спокойно лято? Рийд отвърна: Мисля, че да. Но предупреди: Неизбежно е да имаме интересни моменти. […] Но да – очаквам тихо лято, макар че няма да съм в отпуска тогава.

През цялата вечер не установих нито споменаване на името, нито кадър с Върджил Ван Дайк.

Най-забавната подробност от галавечерята засяга Маноло Габиадини и прословутото ламбурджини, което се оказа на корицата на клубното списание. Този случай обаче заслужава отделен пост. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s