Четвъртък, 4-ти (май)

Факти няма, слухове – колкото искаш.

Доколкото човек може да се ориентира при пълното информационно затъмнение, Светците изчакват резултата от срещата на К. Либхер и представителите на Ландер Холдингс при закрити врата с ръководството на Висшата лига. Дали Премиършип ще обърне досегашната си позиция и ще даде възможност на Гао Жишен да развие бизнес в Англия, е малко вероятно. Но вече седмица липсват вести за резултата от срещата, който ще означава преминаване или окончателен провал на теста за благонадеждност за китайския бизнесмен.

В светлината на горното архиважно решение, младежите се подготвят за решителния си мач утре вечер на гости на Манчестър Сити. Двубоят е последна възможност за Светците да запазят мястото си във Висша лига 2. В момента класирането в Първата дивизия на шампионата е крайно нелицеприятно: от 12-те отбора Светците са девети с 21 т. от 21 мача и г-р -10. Зад нас са Дарби със същите показатели, но с по-лоша голова разлика (-12). Единадесети са Лестър с 20 т. и г-р -14 от 21 мача, а на дъното са Рединг с 19 т. и г-р -21 от 21 мача.

Проблемът е, че от горната дивизия на Премиършип 2 отпадат два от 12-те отбора. Каквото и да стане, бойците на Ради Джаиди и Мартин Хънтър трябва да се напрегнат здравата, за да останат в най-престижната дивизия на дублиращите отбори. В противен случай реномето на родната академия сериозно ще пострада – нещо, което никой не желае.

В хода на тазгодишното първенство младежкият тим бе донякъде жертва на голямото текучество – входящо и изходящо – към мъжете и юношите. В резултат Джаиди трябваше да подхранва представителната формация с хора като напр. Сам Макуин, Джош Симс, Джак Стивънс, Харисън Рийд и да взема доста момчета от юношеския отбор. Това обаче е част от самото естество на дублиращите тимове и не е никакво извинение за крайното класиране на състава.

Сигурното е, че Жереми Пие днес отпътува за Манчестър с младежите и утре вечер ще бъде част от състава. Тази стъпка е изцяло по плана на Пюел, който отдавна обяви, че преди да бъде оглеждан за място при мъжете, Пие трябва да изиграе една младежка среща.

Клубът информира, че нещастното ни домакинство срещу Хъл Сити е било част от инициативата Football Welcomes, предприета съвместно с Амнести интернашънъл. Няколко бежанци в града са получили безплатни билети за срещата като доказателство за хуманното отношение на градската общност към бежанците.

Малко по- на север от град Саутхямптън небезизвестният холандец Роналд Куман, който няма официален статут на бежанец, още веднъж подчерта пред медиите, че професионалните му мечти са две: да ръководи Холандия и един ден да застане начело на Барселона. Човекът е искрен и отворен. В случай че някой не е разбрал, той повтаря казаното отпреди две години. Тогава той декларираше своята лоялност към Светците, а сега – чувството за дълг към Евъртън, с които той имал проект догодина да достигнат Шампионската лига.

Тази вечер се провежда клубната галавечеря. Интересното е, че на нея няма да присъстват младежите, които вече се намират в Манчестър. Събитието може да бъде наблюдавано пряко на клубния сайт или във FB. За поредна година водещ ще бъде популярният журналист от Скай спортс и фен на Светците Ед Чембърлейн. На същото събитие предстои да научим кой ще бъде играч на Светците за сезона, млад играч на сезона, автор на най-красивия гол и други подобни отличия. Тук ще се чуят и няколко важни намека за генералната линия на клубната политика. Приятна Сотон-вечер!

Advertisements

3 thoughts on “Четвъртък, 4-ти (май)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s