Гарет Роджърс напусна

Бордова рокада.

В петък, 5 май 2017, клубът публикува официално известие за раздяла с Гарет Роджърс – главния изпълнителен директор на Светците.

Роджърс пое функциите на ИД на Сейнт Мерис през 2014 г. Преди това (2011-2014) той бе главен финансов директор в клуба. Това бе човекът, изготвящ финансовите ни планове и отчети и който бе най-наясно с тънкостите на приходно-разходната ни документация.

Не се съобщават конкретните причини за напускането на Роджърс, като бордът му пожелава всичко добро в бъдеще, оставяйки впечатлението за добронамерена раздяла. Не се разбира дали Роджърс е получил оферта за работа в друг клуб и дали напускането му има връзка с евентуалната продажба на Саутхямптън. Всички от възможните сценарии изглеждат възможни, като това може да се окаже скритият сигнал за бързото трансформиране на собствеността. А може и изобщо да няма отношение по преговорите с Ландер холдингс.

Клубът съобщава, че в следващите седмици ще проведе вътрешна реструктуризация, целяща да се осигури правилното ръководство на клуба извън терена в името на бизнес растежа ни.

Допреди три месеца слуховете бяха, че Рейнджърс искат да вземат шефа на скаутинг отдела Рос Уилсън. Наред с това, постоянни бяха упреците към Лес Рийд, както и слуховете за оттегляне на Ралф Крюгер. Вместо това, бордът бе овакантен именно с напускането на финансовия директор. На Сейнт Мерис ще бъде интересно, защото вече нищо не се знае със сигурност. Става дума не за продажба на играчи или смяна на мениджъра, а за генералната посока на развитие на нашия клуб. Сотон!

Гарет Роджърс, работил за Светците от 2011 до 2016 г. Снимка: saintsfc.co.uk

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s