Джак ‘100’ Стивънс

Юбилей.

В неделния мач срещу Ливърпул Джак Стивънс, защитник на 23 години и 4 месеца, записа 100 професионални участия в Англия. Сам по себе си този факт заслужава внимание.

Не твърдя, че Джак разполага с кофи от талант. На този сайт е добре документирано моето желание вместо него в центъра на отбраната да видя Мартин Касерес. Но Стивънс не бива да бъде превръщан в изкупителна жертва. Както Паоло Газанига преди един сезон, и сега младият играч не е виновен, че се е оказал в конкретния момент на конкретното място. От бетонирана позиция в младежкия тим той бе принуден да даде всичко от себе си при мъжете. И се бори според силите си.

Закупен от Плимут на 16-годишна възраст, Стивънс дойде при Светците като голям талант, за който ще трябва да се изчака съответен период от време. Джак тъкмо бе дебютирал за родния си клуб, но прие да премине през юношеско-младежките формации на клуба във възход.

За тези непълни 7 сезона Стивънс има мачове за Плимут, Светците, Суиндън, Мидълзбро и Ковънтри.

Истината е, че колкото и да бъде рисков заради възрастта си и ненодяланото си цялостно стоене на терена, Стивънс има потенциал, който ще бъде разгръщан във времето. За централен защитник на 23 години постигнатото от него не е никак зле, независимо по какъв начин е било постигнато.

По сходен начин Джеймс Уорд-Праус, който дебютира на 17 години срещу Ман Сити в Премиършип, премина през пет сезона колебливости и асансьорна форма. В момента той е един от най-обещаващите играчи на Светците с опит, който мнозина негови връстници никога не могат да мечтаят да добият в други клубове. Сотон!

Advertisements

3 thoughts on “Джак ‘100’ Стивънс

  1. Ако не продаваме 3 години играчи,ще сме шампиони.Но първо трябва да си намерим добър тренйор,защото този е много заспал.

  2. Съгласен съм, че Джак има някакъв потенциал. Макар и не много голям /сравнявам с ВВД и Фонте, например/. Но да го сравняваш с Газанига е кощунство, според мен!? Газанига е недоразумение и го доказва дори с мачовете си като преотстъпен, НО това е друга тема. Иначе, по-скоро Джак има потенциал отколкото Самурая Йошида с неговите самоубийствени харакирита, които причинява всеки втори или трети мач. Но това отново е друга тема. Главната тема е: ще остане ли Катето догодина и кой ще бъде треньор. От там тръгва всичко…

  3. Джак, май си стигна тавана. На неговите години сме виждали страшни зверове. Но си има място, заслужено. Ние си го обичаме, пък и няма кой да го купи. /Аз лично, имам слабост към непродаваемите/ Направо виждам как се нанася в шкафа на Мая, след години.Взима му и капитанската лента и почва да командва… Дано се разминем с тоя сценарий, това в Премиършип, няма как да стане.Да, Катето или Кате–То. При всяко положение, да става по-бързо.Не е хубаво това с китайски собственици. Нормалните президенти си мерят парите, самолетите, яхтите, отборите и т.н. . А китайците май не се включват.Ама и Либхер ако остане…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s