giti78 шампион!

Играта на БГ Светците ‘2016/17

Честито на Димитър Томов (giti78), който спечели безапелационни третото издание на Играта на БГ Светците.

Поздравления и към Ивайло Дончев и Даниел Павлов (danielpavlov74), които делят повече от достойната втора позиция само на точка зад шампиона.

Борбата бе оспорвана, като до последния кръг петима участници съхраняваха шансове за титлата. Все пак giti78 бе набрал достатъчна преднина, която му позволи да дочака приключването на кампанията със спокойствие.

ИГРАТА на БГ Светците за сезон 2016/17:

Крайно класиране на 21 май:

1. giti78 © 31
2. Ивайло Дончев 30
danielpavlov74 30
4. Камен 29
5. Огнян 28
6. Ивайло Дойчев 27
7. Христо 25
8. Илия 22
Иван Попов 22
Красимир Кръстев 22
Стефан 22
12. Юлиян 20
13. И. Александров 19
14. Ярослав 17
15. Радослав 16
16. Л. Атанасова 15
17. Илиян 10
18. Димитър Велев 3
Цветан Йоргов 3
Любомира Кръстева 3
21. Цветелина Йоргова +

 

Анализ на сезона: тази година Играта отбеляза рекорден брой участници – цели 21 души се включиха в съревнованието.

В третото поредно издание на турнира се отбелязва много интересна тенденция: за титлата бяха нужни 31 точки, което е сходно с 33-те точки на върха от 2016 г. и 34-те от 2015 г.

В същото време е показателна и друга тенденция: колкото повече мачове играят Светците, толкова по-малко точки са нужни за спечелване на титлата Мастър прогностик. През 2014/15 Саутхямптън имаха 45 мача (Играта бе спечелена с 34 т.), в 2015/16 имаха 46 официални срещи (Играта спечелена с 33 т.), а при цели 53 срещи в настоящия сезон надпреварата бе взета с 31 точки. Този факт свидетелства по най-красноречив начин за непредсказуемия сезон на Светците и за оспорваните прогнози на участниците.

Не може да не радва растежът на участниците: в първото издание те бяха 16 души, във второто редовните прогностици бяха сведени до 14, а ето че вече можем да се похвалим със съревнование, чиито членове надхвърлят броя на отборите в Премиършип.

Безкрайно радва и фактът, че в Играта трайно се наложиха три дами, на които поднасям специални благодарности. Лили, Любомира и Цветелина внесоха колорит и тръпка, след като се включиха в хода на сезона. Да му мисли мъжката половина от човечеството, когато догодина дамите-Светци започнат от началото на кампанията. Мъжките ни самочувствия са застрашени още отсега, така че на всички участници препоръчвам солидна предсезонна подготовка: четене в статистически сборници и лицеви опори за хладнокръвна преценка.

Ако сезонът на Светците бе посредствен и за мнозина разочароващ в редица отношения, дружеското съревнование в нашата Игра внесе безспорна емоция.

На всички участници благодаря най-сърдечно и желая още по-усърдна (и не-сръдна) надпревара догодина. Още повече радва и фактът, че след личните срещи по преки излъчвания на двубои на Светците мнозина от членовете на Братството бяха обвързани и от преки емоции, и от все по-здраво приятелство. Голям поклон на всички, поддържащи нашата общност!

Що се отнася до сайта на БГ Светците, за нас няма почивка. Играчите вече топят крака в басейните, а други топят писалки в мастилниците за новите си договори. Ние обаче продължаваме да следим щателно живота на ФК Саутхямптън чрез анализи на сезона и най-свежи новини.

От утре стартира и гласуването на БГ Светците за играч на сезона. Както досега, така и сега форматът ще бъде номиниране на кандидатите чрез преки постове на регистрираните участници на сайта. Поздрав!

Играта на БГ Светците през годините:
2016/17: giti78
2015/16: Камен
2014/15: Камен

Advertisements

One thought on “giti78 шампион!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s