Играч на сезона на БГ Светците

За четвърти пореден път!

След 24-часова карантина, която трябва да е охладила емоциите от последния разочароващ резултат на нашите любимци, стартират номинациите за играч на БГ Светците за сезон 2016/17.

Това е четвъртата поредна година, в която Общността излъчва своя любимец. Досегашните призьори съвпадаха с официалния играч на клуба:
– Адам Лалана за сезон 2013/14
– Жозе Фонт за сезон 2014/15
– Върджил Ван Дайк за сезон 2015/16.

След като тази година безапелационен носител на приза стана Ориол Ромеу, който грабна същата награда и на градския вестник Дейли еко, от общността на Българските Светци можем или да потвърдим диагнозата на местните фенове, или да ги опровергаем.

Регламентът на приза е идентичен с миналогодишния:

Инициативата се състои от два тура (и евентуален трети), като в първия всеки регистриран член на Общността има право да предложи своя кандидат за приза. Във втория тур ще се гласува измежду играчите, които са били предложени в първия тур.

Както през 2016 г., всички предложения и гласувания за Играч на сезона на БГ Светците ще се извършат явно и само от регистрирани членове.

Първият тур започва от днес (вторник, 23 май) и ще продължи до 12.00 ч. бг време в неделя, 28 май. За това време всеки член има право да номинира по един играч, който да бъде подложен на гласуване във втори тур. Желаещите могат да подават своите предложения като постове към настоящата публикация или да изпратят обоснования си избор във формата на малка статия. Тази статия може да бъде изпратена на адрес tangalog@abv.bg, след което тя ще бъде публикувана като отделен текст на сайта.

Вторият тур ще се проведе през седмицата от 29 май до 12.00 ч. бг време на 3 юни (събота). Всеки регистриран член на БГ Светците ще може да гласува за един от номинираните футболисти като пост към публикацията, която ще се появи на 3 юни вечерта. Постове след 12.00 ч. на 3 юни или такива под други публикации на сайта няма да се вземат под внимание.

При евентуален паритет в гласуването на втория тур ще се проведе трети тур, на който ще се избира само между играчите, получили най-много гласове на втория тур. Внимание – при евентуални неуредици и спорни ситуации от Втори тур насетне, както и при евентуален равен брой гласувания на Трети тур решаващ глас ще има Мастър прогностикът за 2017 г., т.е. giti78.
[Димитър ще има решаващ глас, когато в Третия тур двама или повече футболисти на Светците са на челна позиция с равен брой точки. Ако Димитър е гласувал за друг играч, събрал по-малко точки, това няма да има значение. Ще се брои предпочитанието му към един от спечелилите най-много гласове на Трети тур].

Advertisements

18 thoughts on “Играч на сезона на БГ Светците

 1. Веднага се включвам, за да номинирам Ориол Ромеу.

  През този сезон Ромеу израсна изключително много и се превърна в един от ключовите играчи за отбора. Позицията, на която той играе в средата на терена, е много важна за отбора, предвид цялостната тактическа постройка. Без силен играч на това място, изобщо не бихме могли да се похвалим с добрата защита, която имаме.

  Освен това Ромеу блести и с това, че изглежда отдаден и лоялен на отбора, дисциплиниран е и е готов да се жертва (и да си изкара някой и друг картон), когато отборът има нужда от това.

 2. Номинирам Стивън Дейвис! Железен характер, страхотно предан на отбора понесъл възможно най-голямата тежест и отговорност през целият сезон.

 3. Ориол Ромеу. Наистина израсна много,ама защото му се наложи. Ако имаше още един качествен футболист с неговите функции, можеше да се представи още по-добре. И все пак, най-стабилния ни футболист през този сезон.

 4. ВЪРДИЛ ВАН ДАЙК – той за мен е най-добрият и класен футболист, който сме имали някога, или поне от както аз следя отбора, вече тридесет и няколко години. Докато се контузи беше неизменен титуляр, дори при ротацийте на Пюел. Всеки мач беше на изключително ниво, всяка първа топка отзад беше негова негова, дори и голове вкарваше. Дали ще остане при нас за другият сезон не знам, но знам че до като играеше, беше лоялен и гореше в играта.

 5. Камене, не ми ли получи предложението?

 6. Ромеу и ВВД са в борбата за приза. Въпреки, че не игра половината от сезона, гласувам за ВВД!!!

 7. Върджил Ван Дайк!!!Нямаше слаби мачове,но колкото и да не ни се иска,ще изкараме добри парички от него!!!!

 8. Аз самият съм върл фен на Върджил Ван Дайк. Но моето мнение е, че това НЕ Е КЛАСАЦИЯ ЗА НАЙ-ДОБЪР ИГРАЧ. А за играч на сезона. Несериозно е да гласуваме за някой, който е участвал в половината сезон. Не мислите ли?
  Иначе, аз изпратих номинацията си за публикуване, но понеже вече виждам че се гласува, ще я постна тук:

  За играч на сезона номинирам Мая Йошида. Самураят е вече пета година в отбора и тази бе знаменателна за кариерата му. „Стечение на обстоятелствата” го направи титуляр и то на мястото на капитана. (Между другото – оня старият капитан съвсем се изгуби в нищото…) Доста неприятна роля, която ескалира и след контузията на Ван Дайк. Така, освен че беше натоварен с очаквания да брани, на него му се наложи и да наставлява невръстния Джак. За капак на всичко, този сезон бе калпав за беговете – един английски и един португалски (еврошампион) национали, които не бяха това, което знаем за тях. В тази ситуация Мая изнесе защитата, която – колкото и странно да звучи – бе най-добрата част от отбора. 37 мача, гарнирани с два гола – повече от прилично за централен защитник. И най-щекотливият момент – да, той продължава да прави гафове от време на време. Но на фона на постоянните и не толкова ефектни гафове, които почти всички други сътвориха, това е пренебрежимо малко. В допълнение – имаше много добри изяви в националния. Непримиримост и решителност, желание и отдаденост – ключови качества, правещи Мая Йошида достоен за високата чест да носи титлата „играч на сезона на БГ светците”.

 9. Стивън Дейвис, защото играе като лъв всеки мач и нах-важното знае кой, кога точно да срита и това става почти винаги зад гърбът на господин съдията.

 10. Pingback: Отпускарският петък | bulgariansaints

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s