Светците минават в облак

сиреч модернизираме се

От днес клубът оповестява, че прехвърля отчитането на своите финансови и HR дейности в модерната апликация на компанията Workday.

Уъркдей се представят като световен лидер в облакови апликации за обработка на финансови и човешки ресурси. Светците ще разчитат на новата система за отчетността, засягаща всички работещи – от футболистите до обслужващия персонал. Целта е да се притежава съвременна единна система за отчетност, която ще обхваща цялата организация и може да бъде непосредствено наблюдавана и анализирана с един клик.

 

Изглежда, че най-голямото последствие от тази крачка ще бъде спечеленото време, което трябва значително да съкрати ръчното въвеждане на данни от всеки отделен служител в клуба. Това е и поредна стъпка към обединяването на финансовия сектор с този на човешките ресурси.


За любителите на културата пък Сейнт Мерис ще домакинства концерт на Роби Уилямс. Той ще се състои на 6 юни, вторник. Вследствие на трагичния инцидент от Арена Манчестър, сега всички събития на Острова, засягащи по-голям брой посетители и най-вече спортни съоръжения, ще бъдат охранявани с изключително сериозни мерки за сигурност.

За жалост стигнахме до точката, в която за да се насладим на спортно събитие, трябва и да се страхуваме за живота си. Колкото по-значимо ще бъде събитието, толкова по-голям ще бъде и рискът от провокации. Трагично.


Местният Дейли еко поддържат огъня на напрежението, като единствени съобщават, че панел на Премиършип трябва да вземе решение за допускане на Гао Жишен в английския футбол. Решението се очаквало до края на седмицата.

Близкият до клуба журналист Адам Лийч, автор на материала, вмъква нещо, което очевидно му е било подсказано от доста висок източник на Сейнт Мерис: че Катарина Либхер се била сприятелила с дъщерята на Гао, именуема по английски тертип Нели (?!?!?!). Що за клюка от г-н Лийч, подхвърлена му от горните етажи?

Единственият възможен път за тълкуване на горната информация е желанието на Еко (разбирай борда на ФКС) да се разграничат от публичния образ на самия Гао Жишен, който меко казано е доста спорен. За тази цел се вкарва поредно лице – отново дамско, което да поеме позитивни асоциации – както Катарина наследява клуба и визията за развитието му от своя баща, така и Нели имала много общо с Катарина, понеже вече били развили визия за светло бъдеще за Светците (…the two having developed a vision for a bright future for Saints.). Значи така излиза: докато бащите-собственици остават по различни причини извън полезрението, дъщерите им разработват визията?

Не знам как това ще прозвучи пред читателите в Саутхямптън, но пред тези от Боженци, България, работата започва сериозно да намирисва: дъщеря на китайски мултимилиардер вече имала визия за развитието на Светците? Всичко това става, докато бащата на тази дама е публично съмнителна личност заради тежки обвинения в корупция, която поне косвено е причинила смъртни случаи в Китай преди няколко години?

Ако този ПР ход е произлязъл от кулоарите на Сейнт Мерис, в което аз лично не се съмнявам, това е лоша крачка. Поне на ПР фронта такива грешни стъпки не са много. Но да видим какво ще ядем на Сейнт Мерис в близко бъдеще – вурстчета, стейк, спагети или ориз?


Рано днес Дейли еко пусна гласуване в портала си: да остане или да си замине Клод Пюел?

До 15.30 бг време резултатите са 32% да остане срещу 68% да напусне при 7,787 гласували.

Advertisements

2 thoughts on “Светците минават в облак

  1. Че китайците са яко ментета със съмнителен произход на парите и още по-съмнителни намерения спрямо ФК Саутхямптън е повече от ясно. До колкото съм чел, Гао е един от 15 милиона милионери в Китай, естествено „назначени“ от Ком.Партията. Преди години, в шумен процес за корупция, касаещ и министри в Китай, е имало присъди, някои от които смъртни. Говори се, че наш Гао се бил „откупил“ свидетелствайки срещу част от „обвиняемите“ и по този начин е отървал кожата.

  2. Животът както винаги е много по-изобретателен в „сюжетите“, които ни дава. Представяте ли си как наша Катя и наша Нели седят и обсъждат трансфери, тактика и дългосрочни перспективи за развитие на клуба…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s