Европа не ни огрява

Оставаме си вкъщи.

Независимо от спечелването на Лига Европа от Манчестър Юнайтед, Светците, в качеството си на осми в Премиършип, няма да получат виза за континенталните турнири наесен. Очевидно, влиза в сила правилото, че ако носителят на Купата на УЕФА се класира за същия турнир от някой от домашните съревнования, то местата на националната асоциация за следващата година намаляват с едно.

Това правило обаче не беше ясно изведено до самия финал в Стокхолм, което остави известни надежди сред феновете на Светците за класиране в квалификационните кръгове за Европа чрез въртележка от съображения. Уви, оставаме си вкъщи.


В същото време според няколко издания Куко Мартина в сряда ще бъде на преговори в Евъртън. Пределно ясно бе, че договорът на капитана на Кюрасо няма да бъде подновен на Южния бряг. Ново събиране с Роналд Куман ще бъде идеална опция за лоялния Куко, който даде своя принос за развоя на Светците и ще си замине с добри чувства от страна на нашите привърженици.


Маноло Габиадини, който очаква да бъде повикан в националния отбор на Италия, в следващите дни ще тренира индивидуално в Болоня. Нападателят ще се поддържа във форма в един от бившите си клубове, към който храни добро отношение. Във всеки случай е крайно показателно, че закупените от нас италианци укрепват позицията си в националния отбор. Каквито и да са Пеле и Габиадини, попадането им в представителната селекция е безапелационен атестат за статута на Светците в европейския футбол.


До броени дни трябва да научим дали Гао Жишен ще получи зелена светлина за придобиване на 80% от акциите на Светците. За нас в момента са настанали дни разделни. Въпреки намеците в медиите, че това е единственият шанс за клуба да се бори реално за място в топ-7, евентуална смяна на собствеността може да донесе точно обратен ефект. В много отношения развръзката на горните етажи е по-важна от това дали ще задържим Джей Родригес, Райън Бертран или дори Клод Пюел. Сотон!

1 thoughts on “Европа не ни огрява

  1. Никак не ми е тъжно, че няма да играем в Лига Европа следващата година. Това означава, че във Висшата лига ще сме в борбата за 6-цата.

Вашият коментар