В-Ван-Дайк Суперстар

Мюзикъл с много милиони.

Рядко съм изпитвал удоволствие, четейки трансферни слухове за наши играчи. Но случайят с Върджил Ван Дайк е особено приятен, като той надхвърля дори напрежението от успешна сапунка. Нещо повече – сагата добива размерите на мюзикъл-класика, истински евъргрийн на трансферните спекулации откакто свят светува, а богатите също плачат. Тази седмица ВВД е истински Суперстар.

Маса английски медии от Севера се скъсаха да убеждават, че Юрген Клоп (лично) и цялото народонаселение на Мърсисайд желае Ван Дайк в Ливърпул. В сряда-четвъртък обаче този нездрав интерес достигна нечувани висоти с историята, че Челси решили да направят напук на Ливърпул, а Ман Сити решили да отсекат главите и на Лондон, и на Мърсисайд.

В момента Върджил, който е на платен годишен отпуск, навярно изпитва трепета на най-желаната булка в царството. Той и агентът му запазват достолепно мълчание, докато касовият апарат на медиите е на път да избухне с непобиращи се в циферблата нули. 100 милиона за централен защитник ще бие рекорда на Млечния път за години напред. Естествено, съвсем не всички от тези нули ще пристигнат на Сейнт Мерис като добре излъскани великденски яйца. Но ползите за нас са другаде.

Да се разделиш със защитник, който е с класи над настоящото дередже на клуба, е нещо неизбежно. Но да го продадеш на рекордна цена при положение, че същият не е играл половин година заради комплексна контузия, си е геройство.

Както и да се развият събитията, аз ще остана фен на Ван Дайк не само заради игровия му принос в Саутхямптън. Холандецът запазва образцово поведение пред публиката, не хвърля храна на медийните лешояди и не шуми около своя лайфстайл. А аз все още не съм изразходвал кредита на доверие към него заради преподписването му през миналата година.

Имаме пълно право да критикуваме борда и мениджъра на любимия клуб, но това трансферно лято започва различно от предишните. Светците задържат впечатлението, че контролират собствените си кадри и с това съвсем не са безгласна струна на пазарния фронт. Разбира се, ще бъда най-щастлив ако Върджил се появи с усмивка на Стейпълууд и обяви, че капитанската лента на Светците му подхожда. Но реалностите са такива, че дори при очакването на неизбежното клубът е в състояние да извлече максимума от ситуацията.

На 14 юни ще бъде обявен новият шампионатен график. Остава ни да изчакаме много важни съобщения:

  1. Съдбата на Клод Пюел.
  2. Промяната в собствеността на клуба и евентуалните корекции в целите за новата кампания.
  3. Съдбата на Ван Дайк.
  4. Съдбата на редица играчи като Тадич, Лонг, Бертран. Този последен елемент, ако бъде разрешен накуп, ще даде сигнали за сериозно преустройство и следователно за нови (да се надяваме още по-големи) амбиции на клуба.

Докато всичко това се разкрие, можем само да гласуваме за Играч на БГ Светците за сезон 2016/17. Гласуването приключва в събота, 12.00 часа. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s