Стивън Дейвис играч на БГ Светците

за сезон 2016/17

Стивън Дейвис стана играч на Българските Светци за сезон 2016/17. Честито на клубния капитан и водач на националния отбор на Северна Ирландия.

Отличието на БГ Светците се присъжда за четвърти пореден път. Досегашните трима носители на приза съвпадаха с официалните награди на клуба (Лалана, Фонт и Ван Дайк). Тази година обаче Ориол Ромеу бе фаворит в клубните награди заради страхотния си сезон, но българските фенове откроиха Дейвис заради комплексния му принос и трайно присъствие в отбора.

Признанието за Стив Дейвис от Балкана има колкото символична, толкова и достойна тежест: чрез него се отдава дължимото на футболист, който винаги е давал всичко от себе си за Светците, оставайки сред най-скромните членове на колектива.

Ето и крайното класиране на Втория тур, което приключи в събота, 3 юни 2017:

 1. Стивън Дейвис (6 гласа): Стефан; И. Александров; Л. Атанасова; Цветелина Йоргова; Цветан Йоргов; Камен
 2. Върджил Ван Дайк (4 гласа): Красимир; Христо; Красен; Ярослав
 3. Ориол Ромеу (3 гласа): Илия; Огнян; И. Попов
 4. Мая Йошида (2 гласа): И. Дончев; гити78
 5. Нейтън Редмънд бе номиниран на Първи тур, но не получи гласове на втория.

В гласуването на БГ Светците участваха само регистрирани членове. 15 души дадоха своя глас, като сред тях отбелязваме и две дами.

Както се вижда, конкуренцията бе повече от достойна. Тя показва, че Общността отвъд Дунава представлява плуралистично общество с разнородни съображения и една цел – успеха на Саутхямптън. Може да се каже, че предимството на Дейво за приза дойде след решаващата намеса на две дами – точно толкова гласове му бяха нужни да отлепи пред Ван Дайк.

Тазгодишните награди на Българските Светци отиват при giti78 като Мастър прогностик и Стивън Дейвис като играч на БГ Светците. Те ще бъдат връчени на галавечерята по време на конгреса в Боженци: Стив Дейвис ще представи приза на giti78, който на свой ред ще връчи отличието на Дейвис [ако успее да пристигне предвид ангажиментите му със Сев. Ирландия].

Досегашни носители на приза Играч на Българските Светци за сезона:

– Адам Лалана за сезон 2013/14
– Жозе Фонт за сезон 2014/15
– Върджил Ван Дайк за сезон 2015/16
– Стивън Дейвис за сезон 2016/17.

Advertisements

6 thoughts on “Стивън Дейвис играч на БГ Светците

 1. Щом за Върджил Ван Дайк дават 70 милиона, а не спечели приза на БГ Светците, то означава, че Стивън Дейвис е по-добър и поне 100 милиона може да вземем за него.

 2. Христо, футболът все пак е игра на голове, не само на милиони. Когато Ван Дайк играеше – до 23 януари – ние бяхме на 12 място. Без него, завършихме на 8-мо. Що за играч на сезона може да е това?

 3. Закономерен край на играта? Номинирах Дейвис заради цялостното отдаване към отбора и че, прие капитанската лента без мърморене и претенции. Другото е само един мач с Ливър, когато Садио си помисли, че едвали не плува в свои води…и беше блокиран, оритан и можеше само тъчове да бие. Христо, ако Върджил остане при нас ще търпи развитие и може да стане наистина легенда, ако го продадем (незвисимо от цената) ще си остане твърда резерва в някой от „грандовете“ и като пример ще ти дам вчерашният мач в Кардиф, където Бейл го вкараха в игра само заради публиката.

 4. Нещо на Стейпълууд снимат май „Мълчанието на агнетата“ 138 серия!!!! Да видим….тази седмица вече започна.

 5. Ами, всички са се ангажирали с минитурнира в София? 😀

 6. Само нещо ще вметна. Където и да иде Ван Дайк, ще бъде несменяем титуляр, стига да не е контузен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s