ВВД – Семедо

Последното от понеделник.

Слухът, че Ван Дайк е изразил волята си да играе в Ливърпул, бе потвърден от Скай Спортс. В същото време медията не съобщава източниците, макар да представя историята като чист факт.

В същото време фенските сайтове на Ливърпул с удоволствие цитират думите, които ВВД бил използвал пред своя довереник: че Ливърпул били прекрасен клуб (beautiful club). Това, което Скай споменават обаче, е че ВВД бил впечатлен от волята на Юрген Клоп да го привлече в групата си.

В същото време португалският А бола, цитиран и от Спорт уитнес, твърди, че Светците са дали сигнал на Спортинг, че в следващите дни ще направят оферта за Рубен Семедо. Точните условия не са били договорени между двата клуба, но от нашия борд са изразили принципно съгласие, че ще изпълнят поставените изисквания от португалците. А те са: 14 млн евро трансферна цена, както и 20% от следващ трансфер на защитника.

Изданието твърди, че Нюкясъл също са били много навити да наддават за Семедо, но Светците вече са реагирали на условията на Спортинг.

Ако съпоставим двата слуха за ВВД и Семедо, изглежда че всичко си отива на мястото: холандецът заминава за големи милиони, а с част от тях неговото място се запълва от подобен и перспективен, макар значително по-млад и неопитен играч. Така или иначе обаче Светците не могат да си позволят лукса да държат Ван Дайк, когато той е желан от топ клубове. Върджил е уникален професионалист и няма логика, която да го задържи на Южния бряг.

При всички случаи, личните ми очаквания са за крайно мъдър трансферен сезон и бързо разрешаване на мениджърския проблем. Изглежда, че процесът със собствеността ще се точи дълго, така че Светците трябва да свикват с ежедневието на клуб за продан, който прогресира сякаш нищо специално не се случва в основите му. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s