Кой? ще отговаря за ВВД?

Продължение на сагата.

Вече е факт: най-близкият до клуба журналист Адам Блакмор от БиБиСи Солент оповести, че Саутхямптън подават официално оплакване до Висшата лига за неправомерен контакт с Върджил Ван Дайк.

От вторник медиите на Острова тръбят, че Ливърпул са постигнали лична договорка със защитника, което от своя страна доведе до премахване на залозите за трансфер в Ливърпул от популярния букмейкър Ладброукс.

Както няколко пъти писахме тук, официален контакт между Ливърпул и Светците не е имало, а е възможна и пълната липса на неофициални връзки по казуса.

Блакмор добавя изрично, че Светците нямат намерение да продават Ван Дайк, особено пък на Ливърпул.

Ако бъде доказано, че Червените действително са договаряли условия с нашия капитан без да имат позволение от Светците, това ще означава директно нарушение на правилата на Висшата лига, което трябва да бъде мигновено и сурово санкционирано.

Според няколко реагирали на новината фенски сайтове на Ливърпул, случаят продължава да бъде предрешен, т.е. Ван Дайк така или иначе ще се озове на Анфийлд. От червена гледна точка, Саутхямптън просто играят на мускули, преди да клекнат пред неизбежното – волята на Ливърпул да закупи този или онзи.

Нещата биха се променили коренно, ако Ван Дайк подаде молба за трансфер пред борда. Но до момента такова нещо, имаме всички основания да твърдим, не се е случило. Напротив – според Блакмор, бордът очаква проява на лоялност от страна на Върджил, който до момента с нищо не е допринесъл за ескалиране на напрежението.

Твърде възможно е обаче амбициозните преговори за трансфер с огромна заплата да са инициирани не от играча, а от неговите агенти Васерман.

За момента обаче бордът на Саутхямптън не изменя на декларациите си, че действително няма намерение, нито финансова нужда да продава най-добрите си играчи. Проследяването на случая ще се развива успоредно с процеса по замяна на мениджъра. Сотон!

Advertisements

3 thoughts on “Кой? ще отговаря за ВВД?

  1. Вече се говори за цена от 75 милиона!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s