Кажи го с Туитър

Ван Дайк в центъра.

Днес не е нужно да правиш публични изявления, нито да се бунтуваш пред камерите. Достатъчно е да смениш една запетая в профила си в Туитър, за да предизвикаш шум около себе си.

Преди всичко, Върджил Ван Дайк остава образцово мълчалив сред цялата буря, разразила се около него, Светците и Ливърпул.

Някои медии обаче не пропуснаха да отбележат, че за броени минути холандецът бе премахнал връзките си със Саутхямптън в карето с контакти под снимката в Туитър. Вместо професионален футболист за ФК Саутхямптън и Холандия там се появи единствено съобщението професионален футболист.

Веднага обаче Върджил върна предишната информация. И сега може да се прочете, че той е играч на Светците и Оранжевите. Сравнение на профила отпреди няколко дни и профила за броени минути от вчера може да се види тук.

Днес обаче Върджил, който продължава да се зове професионален футболист на Саутхямптън и Оранжевите, публикува снимка без коментар. Тя е с източник Nike Football и изглежда като реклама на фирмата. А може да се тълкува и като подсказване на бъдещата дестинация на Върджил. Важно е също, че защитникът е сниман в самолет и гледа през прозореца. Всеки може да си извади каквито иска заключения от символиката на фотоса.

Разбира се, Върджил може да е недоволен от случилите се събития. Той може да не желае да играе за Светците, да отиде в клуб по желание и пр., и пр. Но Върджил заслужава нашия респект дори и заради това, че не е декларирал нелоялни отношения към Саутхямптън. Преди броени години Морган Шнайдерлин бе решил да атакува борда на Светците именно чрез Туитър, представяйки нещата като рухване на дългогодишните му отношения с клуба в един миг. Преди него Адам Лалана също беше насолил недостойни твърдения, част от които бяха изведени също в Туитър.

Каквито и да са моментните желания на Върджил, на борда на Саутхямптън и на всички пожелали го (не борда, разбира се), фактът е, че преди 12 месеца футболистът подписа удължение на договора си, което го задържа на Сейнт Мерис до 2022 г.

А иначе медиите изведнъж се изпълниха с всевъзможни слухове за приходящи и изходящи имена от Южния бряг. Огромната част от тях са изстрели в тъмното и категорично не заслужават сериозно внимание, защото никой не е потвърдил раждащите се слухове. Най-сериозната клюка обхваща преминаване на Райън Бертран в Ман Сити, като няколко медии твърдят, че Гражданите са се били разбрали по части от трансфера със Светците. Сега обаче всички клубове ще внимават какво пускат в медиите, защото със Светците шега не бива. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s