Какво се случва

и не се случва на Сейнт Мерис.

Веднага след първите туитове за минговено прехвърляне на собствеността, Адам Блакмор и Саймън Пийч предупредиха, че според техните източници, сделката е на ход, но съвсем не е уредена. Тъй като на официалния сайт не се получи никаква информация, работата е в развитие и ще се точи още неизвестно време.

Сигурното обаче е, че Гао Жишен е получил зелена светлина от Висшата лига и Ландер спортс ще придобият 80% от акциите на клуба. Катарина Либхер ще остане като влиятелен, макар и миноритарен акционер. Главният въпрос оттук насетне ще бъде дали тандемът Крюгер-Рийд ще продължи да изпълнява водещата роля в оперативното ръководство.


Останалите клюки се обръщат като палачинки в горещ тиган: Гари Монк изведнъж се оказа горещ кандидат за поста на Пюел, а тази сутрин изглежда, че е приел офертата на изпадналите Мидълзбро. През цялото това време на слаб огън се поддържа името Томас Тухел.

Многозначителната снимка от Туитър профила на Върджил Ван Дайк от неизлетял самолет вече се подлага на щателни анализи. Все пак дължим уважение на Върджил за подобаващото му поведение. Медиите обаче никак не се отказват от спекулациите, че заминаването на холандеца остава все така вероятно.

Във връзка с горното Джон Тери, който вчера бе охотно обвързван с Борнемут, днес бе свързан и с преминаване на сфободен трансфер в Саутхямптън. В момента шансовете му да премине към нас се оценяват на 8/1, веднага след тези на Черешките.

Безпокойства се повдигат около Райън Бертран. Слухът за интерес на Ман Сити се поддържа с равномерни публикации, но Светците продължават да казват на близките до тях журналисти, че не са получавали никакви конкретни оферти за нито един от играчите си.

На целия този фон никой не пита къде се намира Клод Пюел и как се чувства. Дори съобщенията от френски журналисти секнаха.

В заключение: както в предишните три години, така и днес около Светците се случват много интересни процеси, но сме принудени да изчакаме чакането по обявяването на тези от тях, които ще бъдат реализирани.


Общата ПР стратегия на Дейли еко във връзка с най-важната тема – продажбата на контролния пакет акции в клуба – е да се намеква без бомбастични твърдения, че Ландер ще донесат шанса Светците да се превърнат в редовни борци за място в Шампионската лига. Няма съмнение, че те обслужват пряко интересите на борда и К. Либхер, защото осигуряват много удобна перспектива: от една страна, клубът би прогресирал с подобаващи финанси, а от друга, Катарина ще осигури сбъдването на мечтата на нейния баща – непрестанния ход към върха на закупения през 2009 г. от него клуб. Дъщерята хем ще продаде Светците, хем ще си запази реномето на мислещ за Саутхямптън собственик.

От Еко обаче не пропускат да пояснят, че бъдещата продажба ще донесе съществени подобрения на личното богатство на Катарина. Дали фамилията Либхер е разследвана за неизплатени данъци в Германия, остава открит въпрос. Но мислещият фен е заставен да се чуди: в крайна сметка Либхер продава Саутхямптън по принуда или в името на разрастването на Светците.

Подозрението спрямо всичко китайско е стабилен европейски комплекс през последните две десетилетия. Чисто футболната перспектива също не води до чист оптимизъм. Без изключение китайците продължават да бъдат крупни инвеститори, но неуспешни собственици. Всички техни клубове в Европа (а те са над 25) се представят далеч под идеята за достойно класиране. От тази гледна точка бъдещето на Светците съвсем не изглежда розово, още повече че английските отбори с китайска собственост се намират в Чемпиъншип без сериозни изгледи за връщане в Премиършип.

От друга страна, Ландер холдингс, чийто основен бизнес е в строителството и спортните мероприятия, са тясно свързани с държавната политика за издигане на футбола в страната. Те без съмнение ще имат и занапред важно място в изграждането на огромни тренировъчни центрове за млади таланти в Китай. Стъпването им в Саутхямптън безспорно ще доведе до интензивни връзки на всички нива между клуба и концепцията за китайска футболна революция. За пореден път бъдещето на Светците не гарантира успехи за милиони, но при всички случаи ще бъде крайно интересно. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s