Mr Summertime пред нас

Съображенията на рапъра.

Нашумелият напоследък рапър М-р Съмъртайм (Г-н Лятно време) се съгласи да даде интервю за Българските Светци. Като фен на Саутхямптън с артистична душа, той не се свени да предложи хипотетична визия за това, което ще става на Южния бряг в най-близко бъдеще. Пък и творческият му псевдоним съвпада със сезона. И така:

***
Върджил Ван Дайк по всяка вероятност няма да бъде продаден. Той се превърна в символична фигура и бордът сега се оказва принуден да го задържи поне до януари 2018. Мене обаче ме интересуват други две имена: Райън Бертран и Душан Тадич.

Бертран е прекрасен играч. Освен футболните му достойнства, той е много мълчаливо момче, което запазва спокойно отношение към живота. Не съм забравил, че Бертран винаги се е изказвал положително за живота в Саутхямптън и откровено изглежда щастлив със семейството си там.

Но последният сезон не беше най-силен за Бертран. Той изглеждаше и уморен, и на моменти незаинтересован. Към това не може да се пропусне фактът, че в половината от мачовете миналата година бекът се отказваше да прави характерните си пробиви. За това явление според мен има две причини: Бертран не работи добре с Редмънд и неразбирателството им ставаше видимо в отделни мачове, когато Редмънд се нахвърляше с критики към него. Освен това, мисля, че голяма вина за орязаните атакуващи функции на Бертран носи и мениджърът Пюел. Неговите указания със сигурност са ограничили свободата на играча. Пък и Бертран иска да пробие в националния, но все остава втори или трети избор за своята позиция.

Една продажба на Бертран ми се струва логична и добре дошла за Саутхямптън. Левият бек е на възраст, а вече има кой да го замести. Мат Таргет вече е зрял футболист, а зад него диша Сам Макуин. Положението не е идеално, но със сигурност отляво сме подплатени много добре и може би точно сега е добро време за кеширане на един от по-скъпите ни футболисти.

Тадич е с реноме на креативен състезател, но за мен си остава лигльо, който има твърде голямо его, за да бъде отборен футболист. Не съм му простил и атаките срещу мениджъра през зимата. Той обвини Пюел, че не го оставя да играе докрай в мачовете, но всъщност се целеше в целия клуб. Очевидно е съгласувал с агента си опит за размътване на водата.

Освобождаването на Тадич ще означава повече време за игра на Софиан Буфал и Нейтън Редмънд. Да не забравяме, че Шейн Лонг също има чудесни перспективи да играе редовно точно като крило-нападател, а не като типичен таран. Имайки предвид, че Светците няма да играят в Европа през следващия сезон, те просто не се нуждаят от услугите на Тадич. Сърбинът в много отношения е започнал да спира развитието на нашата офанзива, вместо да допринася за нейния успех.

Изобщо ако Саутхямптън задържат Ван Дайк, те ще трябва да пуснат кръв другаде. Бертран и Тадич са добри опции за извличане на някакви пари, а след година-две тези опции няма да им се приписват. Заради всичко това смятам, че продажбата на двамата няма да е лош знак за Светците, а най-нормален ход с мисъл за печалба и за развитие на персонала.

Съгласен съм с Камен, че Джейсън Макарти трябва да бъде върнат в отбора и да се бори за място отдясно със Соареш и Пие. Той може да пълни много важни дупки и в центъра на защитата.

Друго момче, което си струва да продадем за 4-5 милиона, е Харисън Рийд. Той така и не се доближава до скоростите на развитие на Уорд-Праус и вече е в тежест на селекцията. Той и Сам Галагър трябва да бъдат продадени в Чемпиъншип, за да се отпуши малко пространство за развитие на младежите. Останалите момчета трябва да се запазят и да се внедряват постепенно в отбора.

***
Оглеждайте се за м-р Съмъртайм в дискотеките из страната. След концерти той охотно разговаря за Саутхямптън, Екзитър Сити и Дунав Русе със своите почитатели. Благодаря му за това частно мнение в сайта на Българските Светци.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s