ВВД: за вкуса и мириса на лука

Какво не чухме за холандеца

За Ливърпул се изписа лавина от информации относно Върджил Ван Дайк. За другия член на конфликта, обаче, нищо не се каза. Единствено се коментираха операциите, които той демонстрира в Туитър. И толкоз.

Общата нагласа в подобен тип трансферни клюки прилича на рицарски романс: рицарят (в нашия случай клубът) обикаля замъка, убива ламята, прави серенада под прозореца на дамата, носи й дарове, покланя й се и всичко съответно… А дамата просто мига с очи и туйто.

Това, което медиите не отричат, но подминават с мълчание, е личното участие на Върджил в схемата с Юрген Клоп и ухажванията от стана на Червения клуб. Няма как защитникът да е бил закаран против волята си в северозападния Блякпул, за да се срещне там с Клоп.

Категорично, наш Върджил е бил активна страна в диалозите с ръководството на всички клубове, които са го пожелали.

Но играчът има това предимство, че винаги се задоволява с изслушващата позиция. Не той инициира контакта, не той предлага парите.

В конкретния случай има още една подробност, която не бива да пропускаме. Преди време Върджил смени агента си и сега се представлява от холандската група Васерман. Само ще напомня, че когато Роналд Куман смени стария си агент с Васерман, започна циркът, завел го в крайна сметка при Карамелите.

Няма нищо чудно в това Ван Дайк да е бил подканен от Васерман да отиде на уредените срещи с него, защото агентите винаги се грижат за по-добрите лични условия на играчите, което им гарантира и много повече приходи.

По правило агентът прибира редовните си суми от представляваните от него лица. Изненадващ приход идва единствено от непрестанното движение на спортисти от работодател при работодател. До момента Васерман, поне по действията си на Южния бряг, се доказват като безкрайно активни в борбата за внезапни приходи. Не оневинявам Върджил от цялата схема, но съм склонен да допусна главна роля в отношенията с Ливърпул именно на неговите агенти.

Колкото до Върджил, той има всички основания да се бори за по-добро възнаграждение и най-вече за преминаване в голям клуб. Но холандецът подписа преди година едно свръхдълго удължаване на престоя си в Саутхямптън. Без съмнение настоящият му договор включва покачване на основното възнаграждение с всеки сезон.

Като цяло, Върджил заслужава да играе не просто на най-високо равнище, но в най-богатите клубове. Убеден съм, че един ден (може би съвсем скоро) ще му приляга титулярно място в Реал или Барселона. В този смисъл прехвърляне в Ливърпул или Арсенал за него едва ли би било мечтан ход. А ако Върджил остане още един сезон при Светците, той едва ли би деградирал с тях. Сотон!

Advertisements

2 thoughts on “ВВД: за вкуса и мириса на лука

  1. МакКарти май се засилва към Барнзли, а пък Нюкясъл щели да ги купуват китайци!? Да не са Ландер??

  2. Спокойно, китайци има за всички. Едва ли са „нашите„.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s