Официално уволнение

Довиждане на Клод Пюел.

Около 22.00 ч. английско време (и полунощ българско) в сряда, 14 юни клубът публикува официално съобщение за уволнението на Клод Пюел:

Днес Футболен клуб Саутхямптън може да потвърди, че е прекратил договора на Клод Пюел с незабавен ефект.

Всички в Саутхямптън изразяват своята благодарност към Клод за сериозната работа и посвещението си през изтеклата година. Връхната точка на сезона бе паметният ден на Уембли във финала за ЕФЛ къп – ден, който нашите фенове ще пазят в сърцата си завинаги.

Желаем успех на Клод в бъдеще.

Търсенето на нов мениджър е започнало. Уверени сме, че ще намерим правилната формула в съгласие с дългосрочната визия на клуба.

***
И така, казваме довиждане на Клод Пюел. Клубът е преценил, че няма полза от патовата ситуация, при която мълчанието около позицията на главния треньор ставаше крещящо. Никой не печелеше от официалната позиция на Пюел като мениджър, без той да е получил каквато и да е подкрепа от борда след края на сезона.

Възможно е и бордът да е освободил Пюел, след като се е видяло, че никой няма да пожелае французина, докато действа контрактът му със Светците. Със сигурност заместниците са набелязани. Още по-сигурно е, че стъпката е била съгласувана с новите собственици в сянка. По информация към полунощ Гао Жишен е получил устно потвърждение, че „може да закупи“ мажоритарен дял акции на ФК Саутхямптън. Тоест: и треньорът ще бъде обявен съвсем скоро, и новите собственици ще влязат във владение, след като парафират всички документи. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s