Какво ни трябва?

Ама наистина.

Да допуснем, че с китайци и без китайци Светците ще продължат по утвърдения път: без да замерват околните с пачки, но с разумно финансиране.

Че новият мениджър е добър специалист и вече разработва плановете си за сезона.

Че бордът твърдо държи на позицията си и никой няма да напусне клуба по принуда.

Че новият мениджър много би желал да се допита до Светците какви крачки да предприеме със селекцията?

В такъв случай…
Какво да му препоръчаме? Генерални смени, задържане на състава или рокади в най-проблемните зони?

А кои са най-проблемните зони?

Всички съображения моля да излагаме в коментарите долу. Сега му е времето…

ПС: с изключение на освободените Лойд Исгроув, Куко Мартина, Харли Уилард и Мартин Касерес, както и с продадения на Барнзли Джейсън Макарти (ок. 250 хил. £ по неофициални данни) Светците не са направили никакви промени в личния си състав.

Advertisements

12 thoughts on “Какво ни трябва?

 1. Ние да не продадем никой за сега, това е страшно съмнително? Второ: Да се озъбим на Ливър, които само чистачката на Сейнт Мерис още не са купили от нас..става още-по съмнително. И понеже съм оптимист се надявам новият мениджър да подсили защитата и нападението. В много от мачовете в изминалият сезон се видя, че в моменти защитата ни става рехава и любимецът на Адашчето, Йошката някои мачове наистина самурайски се хвърляше в игра и даже обираше топки на Ромеу, обаче имаше игри когато гледаше като вечерял с риба Фуго от района на Фукошима. Нпадението ни преди Габиадини си беше кръгла дупка Лонг е страховит таран само че, ако уцели врата което напоследк не му се получаваше. Средната линия не я обсъждам там се изгради това осмо място. Разсъждавам по следният начин: Върджил така или иначе ще си тръгне, той е таргет на някой гранд от Европа в това няма никакво съмнение (да отхвърлим Ливър?). Трябва ни защитник с атакуваща опция и в предишен коментар му споменах името Камил Гросицки, който е наистина такъв играч. Помните последното равенство с Хъл, когато разнасяше нашата защита като старите боклуджийски кофи а за целият мач всички топки минаваха през него още преди палантерията и автоматически градеше атака в движение а не като нас от дълбочина…добре, че се разминахме със равен! За нападението: Габиадини се адаптира добре, подцених го обаче все още няма фитнеса за Премиер строши се за нула време както и прогнозирах? Маноло за да бележи трябва да има втори нападател зад него, не халф а чист 2ри зад тарана този втори пивот ще бъде полезен и за Лонг, когато“ измаа некоя грЕда“ както обикновено прави. Дано Рийд се сети за Сотириу от Кипър, който беше наш таргет преди Габиадини плюс това си нямаме само гърче в отбора, което наистина е пропуск. 🙂 П>С Надявам се Тадич също да остане, защото е футболист с потенциал и страхотен хъс за игра. СОТОН!!!! Момчета и Момичета разбира се. Ще се лъжем в село Боженци отново!

 2. Разчитам, че ВВД ще остане (най-малко до зимата). Цената му е абсолютен минимум 80 млн, от които 10 така и ще отидат за Селтик и агенти. Бертран също ще остане.

  През този сезон ще играем 43-45 мача – с 8 по-малко от миналата кампания. Заради това намаляване на състава с 1-2 имена е разумно.

  Личното ми убеждение е, че отборът е добър и настоящите единици имат потенциал, стига да се сработят, т.е. да бъдат правилно подредени и мотивирани от съблекалнята.

  При неизбежната покупко-продажба виждам евентуално спасяване на активи чрез продажба на Джей Род и Тадич, ако някой наистина предложи средства за тях. И смятам, че тези жертви ще бъдат напълно обосновани. Евентуално могат да бъдат продадени Харисън Рийд и Сам Галагър, защото за тях просто няма да има място през следващата кампания.

  Ако Алекс Макарти бъде здрав, можем да се лишим и от Паоло Газанига.

  Ако се купува централен защитник, той трябва да е твърд подгласник (конкурент, но по възможност по-зрял от Джак Стивънс). Типът Ян Беднарек е много подходящ, стига през първата година да бъде плътна сянка на ВВД и Мая. Лично аз бих заменил и Мая като титуляр, но това е в кръга на фантастиката.

  Ядрото в центъра не трябва да се пипа. Обратно – да се налагат Класи и Хьойберг при възможност. Ако искаме приемственост и хъс, триото Ромеу – Дейвис – Уорд-Праус не трябва да се пипа, най-малкото защото от него извира волята за живот.

  Офанзивата: Габиадини и Остин правят излишен Джей Род. Вместо Тадич, тази година неизбежно ще се налагат Буфал и Джош Симс. Много е важно да се предоставя повече титулярно време на Шейн Лонг, особено като крило/нападател (както през 2015/16), а не като таран.

  В резюме: евентуално привличане на перспективен централен защитник (с опция да пълни дупки отдясно, както може да го прави Мая). Най-важното: един офанзивен мидфилдър като втори нападател / крило.

  Всичко това би направило харченето сравнимо с приходите. В оптимален план ок. 14+ млн биха могли да дойдат от Тадич, Джей Род, Рийд, Галагър, Газаника.

 3. Камен, Чарли Остин няма какво да даде повече от себе си за отбора. Нарочно не го споменах, когато писах за нападението. Може единствено да ги научи как се бият дузпи, което го може отлично и лично вярвам в неговите качества, обаче като мениджър в най-скоро време. И съм сигурен, че в годините напред ще е в пъти по-успешен от Гигс, който ни набутват на сила.

 4. Ивайло, не съм далеч от твоето мнение за Остин. Но той е сравнително отскоро в отбора, а Маноло има нужда от подгласник. Между Тадич, Джей Род и Остин мисля, че тъкмо Остин би бил запазен от борда.
  Тадич, от своя страна, е доказал качествата си, но е лично отговорен за два сигнала през последните 3 месеца, които сочат, че иска да си издейства трансфер. За мен това е недопустимо – още повече, е приказките му не са свързани само с Пюел.
  През идещия сезон очаквам подобрение в техниката и хъса на Уорд-Праус, Редмънд, Класи и Хьойберг. Крещящо имаме нужда от човек, който да увлича съотборниците си с пример.

 5. Нямаме такъв човек, това е факт! В зависимост от новият треньор ще се реши съдбата на Тадич, който въпреки огромният хъс в игра не става за нападател, което също е факт и това са го видяли всички скаути?

 6. За мен Пелегрино е 90% сигурен. Главният проблем при него (от гледна точка на борда) е, че като треньор никога не се е задържал 2 години в един клуб.
  От друга страна, Пелегрино може да работи със скромен бюджет и като нарочен за аутсайдер.
  Но който и кръчмар да дойде, ще бъде изправен пред същите проблеми, които се опитваме да нищим.

 7. То пък кой тренер се е задържал при нас повече от две години….

 8. Започвам с един коментар на коментара на колегата Александров. Той е написал цитирам:“Трябва ни защитник с атакуваща опция и в предишен коментар му споменах името Камил Гросицки, който е наистина такъв играч.“ Гросицки не е защитник, а е крило-нападател. В мача ни с Хъл ни уцели греда от пряк свободен удар. Възможно е, колегата Александров да се е заблудил или да вижда в него скрити заложби на защитник, тъй като в последните два сезона същия няма вкаран гол!?!? Но нейсе.

  Моите виждания за това какво ни трябва. Принципно, е вече видно за мен, че Бордът няма да продаде Бертран и ВВД – все пак ги има на снимки с новите екипи. Това е все пак някакъв знак. Със сигурност ще се търси централен защитник. За мен Беднарек е лоша опция – това е младеж със силно съмнителна репутация и потенциал. Имахме подобен норвежец наскоро, ми се струва и не съм убеден, че това момче ще се развива. По-скоро аз ако бях на мястото на новия Мениджър бих се насочил към Крис Смолинг. Независимо от всички критики и грешки, които той прави това е английски национал, с приемлива цена-ок.15 милиона, с много здрава физика и добър ръст, на една „златна“ възраст за футболист, идващ от един от „грандовете“, със сериозен международен и вътрешен опит. Този играч е с обявена цена от ок.15 мил. и за мен това е централният защитник от който имаме нужда. В средата ми се струва, че единствената въпросителна е около т.нар.“атакуващ халф-плей мейкър“. Тадич за мен направи неубедителен сезон, а Буфал започна добре кампанията и постепенно затъна някак в посредственост, което и мен ме учуди неприятно. Ако Пюел беше останал, бих казал че Тадич щеше да е сигурен „пътник“. Сега – не знам. За мен лично Тадич трябва да се продаде-нуждаем се от по-бързо мислещ и повече дриблиращ човек зад център-нападателя. Освен това Тадич не ми харесва като маниер-непрекъснато ръкомаха и показва нещо на съотборниците си, а има мачове, в които той самият няма нито един верен пас и отиграване! Но най-вероятно Тадич ще остане и догодина. В нападение: това е болната тема. Какво да се прави там??? Уж имаме някакви нелоши нападатели, но всъщност този сезон всички те разочароваха. За мен Остин твърдо има място в състава и трябва да е титуляр-ние имаме нужда от подобен футболист тип-таран. До него обаче не е достатъчен само атакуващия халф, трябва му по-бърз и повратлив играч. Ако дойде Де Бур, почти съм сигурен, че ще се опита да играе 3-5-2 и може би в тази схема ще видим втори истински нападател до Остин, който да е примерно Габигол. За мен Лонг и Джей Род са резерви, които не оправдаха очакванията този сезон и принципно беше добре да се промени нещо и да се вземе поне един нов човек.

  Отделно за Мениджъра. Ясно е, че ще е или Де Бур или Пелегрини. Не бих желал да се настойвам предварително, но ми се струва че и двете опции не са достатъчно добри. Дано ме оправдаят!!! Искрено се надявам. И даже ще направя едно предположение: Де Бур няма да е защото ще иска бюджет и селекция. Най-вероятно ще е Пелегрини. Днес в Скай Спортс казаха, че всъщност шортлистата е от 4 имена. За мен два фактора трябваше да бъдат съобразени в конкретната ситуация:
  а. опит във ПЛ
  б. име-резултати
  По тези два критерия, Пелегрини е пълна и около 0-та, а Де Бур има резултати с Аякс, но всъщност извън Холандия опитът му е печален. Като цяло ако изберем Пелегрини, това на първо четене, по предварителни данни няма да е нещо по-различно от Пюел, което е плашещото в случая. Пак казвам: дай Боже да ме опровергае и да е най-успешният ни Мениджър за всички времена. Естествено, време ще му се даде и няма да правим генерални изводи от първите му 3-4 мача в ПЛ. На мен ми се искаше или Гигс, или Ван Гаал /смятам, че щеше да е отличен избор за отбор от нашия калибър/.

 9. Пелегрино от Алавес е нашият нов мениджър!ЧЕСТИТО!

 10. На мен ми се искаше или Гигс, или Ван Гаал /смятам, че щеше да е отличен избор за отбор от нашия калибър/…..Хааа, ха ха! Красен ти сериозно ли си вярваш, че играч чиято цяла кариера е била само в един клуб може да е успешен мениджър? По презумция най-добрият вариант е Le God, обаче спортът има различен вариант за играч и треньор, което Мат разбра навреме и стана журналист. 🙂

 11. Е, всеки има право на мнение. Реплика към колегата Александров относно това дали добрият футболист е и добър мениджър: не е задължително, разбира се. Но има много, много примери за това как бивши много добри футболисти стават отлични мениджъри. Даже ще кажа нещо повече: немалко съвременни топ-мениджъри са отлични бивши футболисти от недалечното минало: визирам Диего Симеоне, Пеп Гуардиола, Лиус Енрике, Зидан, Анчелоти, и т.н., и т.н. Не виждам причина засега да мисля, че Гигс ще е лош мениджър, по принцип.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s