Английският на Пелегрино

Едно старо интервю.

Днес Сън изровиха старо интервю с Маурицио Пелегрино, в което треньорът дава няколко много важни детайла за настоящото си положение. Внимание: повечето медии, цитиращи Сън, представят материала като актуален, но той е от времето, когато МоПе води Алавес.

Защо е важно интервюто за нас и какво казва Пелегрино в него:

На първо място, от видеото можем да се убедим, че аржентинецът говори съвсем приличен английски и няма да има проблем нито с играчите на Стейпълууд, нито с журналистите.

На второ място, Пелегрино хвали Бенитес като една от най-важните личности в живота и професионалната му кариера.

На трето място – Пелегрино казва директно, че е развил добри приятелства с екипа на Бенитес (окуражителна новина, че Сами Лий може да бъде убеден да се завърне на Сейнт Мерис).

Четвърто – Пелегрино казва, че обича английския футбол и би желал един ден да се върне в Премиършип. Това било негова мечта. На всичко отгоре: Обикнах живота в Англия, така че ще бъде чудесно да се завърна. Е, това вече е факт. При Пюел имаше силни намеци за неуспешното му адаптиране в страната, което в съчетание с езиковата бариера е тровело живота му. С Пелегрино тези аргументи няма как да се появят.

Пето – Пелегрино подчертава (докато коментира Рафа в Нюкясъл), че един мениджър работи в някой клуб не само за да печели титли, но да бъде щастлив. Титлите са важни, но не са единственото. Много солиден аргумент за пребиваването на Пелегрино в Саутхямптън, което дава надежди, че той би останал на Южния бряг в името на дългосрочен проект. Ако един ден той промени позицията си, точно тези думи ще бъдат припомнени, за да го преследват.

Общите нагласи спрямо Пелегрино в Саутхямптън стават все по-положителни. Очакваме и първите резултати от работата му.


Слухът за интерес на Ювентус към Седрик си остава в зоната на слуховете. Журналистите се пънат да намекват в заглавията си, че Юве са запитали Светците, но в материалите липсва такова твърдение. Всъщност клюката идва от факта, че Дани Алвеш отива в Ман Сити, което кара журналистите да обсъждат заместници за поста му. Все още няма никакви сериозни данни за движение по този проблем. Сотон!

Advertisements

3 thoughts on “Английският на Пелегрино

  1. Никво значение нема английския на Пелегрино. Както и арабския на Христо Петров. И норвежкия на г-н Кръстев.
    А най-точно го е казал Мао Дзе-дун: Няма значение дали котката е бяла или черна – важното е да може да лови мишки!

  2. Адашче, Мао забрани футбола като спорт по време на „културната революция“, ако не си забравил де, случайно? 🙂

  3. Малко клюкини от днес: Беднарек май ще минава прегледи при нас днес или утре /явно трансферът е почти факт/. От друга страна се интересуваме от Риза Дурмиши /датчанин от албански произход/, играещ на позицията ляв бек-ляво крило, в зависимост от схемата на игра, който по настоящем играе за Бетис Севиля и от това, което гледах в „Тубата“, съвсем не лошо играе момчето. Това последното може да означава и че Бертран го готвят за сигурен отплуващ от Южния бряг. Това пък повдига въпросът: защо само Бертран, а не и ВВД??? Така че нези дни ще е интересно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s