Безславно

отпадане на английските младежи

Англия изненада с това, че докара мача с Германия чак до дузпите. Немците завършиха с ок. 64% от владението на топката, имаха и един крайно спорно отменен гол и като цяло допуснаха два изневиделица от младите Лъвове. Иначе Германия бе с класа над своите опоненти.

Англичаните за „още един, последователно пореден“ път доказаха, че имат прилична средна линия и нескопосна защита. Благодарение на шанса и на отличния Джордан Пикфорд, обаче, те добутаха до продължения и дори до дузпите.

Четвъртият удар бе вкаран неспасяемо (макар и доста рисково) от Уорд-Праус. Но Редмънд, на когото се бе паднала отговорността за петата дузпа, подаде слабичко в ръцете на немския вратар. Жалко за Нейтън, но поне сега ще знаем, че той няма да е сред водещите изпълнители на дузпи при нас. Освен това, нашият квартет ще има 2 дни повече за ваканция, вместо да се готви за финал.

За да бъдем честни, Мат Таргет и Джак Стивънс не играха нито минута, но трябва да са натрупали ценен опит и самочувствие от пребиваването си в националния лагер.

Въпреки нещастната дузпа, Нейтън Редмънд записа успешен турнир и като цяло трябва да е покачил цената си. Защото със сигурност е покачил и реномето, и опита си. Дано само това не проличи в демонстративно поведение на Стейпълууд.

Уорд-Праус бе солиден капитан с много добри статични отигравания и респектираща осанка.

И толкова. Англичаните се провалят редовно на големи първенства главно заради две причини: тактическа непригодност (особено в защитата) и физическа умора, от която произтича незаинтересоваността на футболистите. Националните отбори предизвикват интереса на Българските Светци доколкото имаме собствени представители в тях. Така че като цяло турнирът за нашите момчета може да се прецени като задоволително преживяване.

На клюкарския фронт само дребна риба. А от официалния сайт ниет да извадят портрет на Вожда с клубна униформа. Суша до гуша! Сотон!

Advertisements

3 thoughts on “Безславно

  1. Така е – защитата провали младите лъвчета. Можеше поне за един мач да пуснат Йошката – щеше да стабилизира ситуацията. Ама, нейсе….

  2. Коментарче и от мен. Гледах целият турнир на англичаните. За мен полуфиналът им беше най-добрият мач, но централната двойка защитници и особено Калъм Чембърс ги провали! Момчето е яко в джаза: няма заставане, няма пласиране, няма изнасяне на топката, лошо покрива. На този фон ми се струва, че Джак Стивънс ОПРЕДЕЛЕНО щеше да е по-добре с натрупания опит и с формата си от при нас. Не съм изобщо сигурен, че Калъм Чембърс ни трябва, да не кажа че изобщо не ни трябва това момче. За мен лично треньорът на англичаните си обърка смените след като Англия поведе. Определено Редмънд си личеше, че не е тренирал и е малко уморен, като сравним представянето му с първите мачове в групата. Принципно, не съм съгласен с Камен, че немците са били с класа по-добри от англичаните. За мен двата отбора са равностойни и направиха страхотен полуфинал. сега като гледам Испания и Италия, направо ми се доспива – такъв бавен и грозен футбол, просто не е истина!

  3. Беднарек вчера е пристигнал с агента си в Саутхямптън за преглед.
    До края на седмицата Джей Род може да премине в УБА.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s