Стивънс и Галагър

с нови договори

Очакваше се от седмица: Джак Стивънс и Сам Галагър подписаха удължения на договорите си. За първия това е закономерна крачка, която бетонира мястото му сред борещите се за титулярно място защитници. За втория стъпката бе слабо очаквана, но идва след преоценка на качествата му от ръководството.

Стивънс преподписа до 2022 г. Естествено, той е „в пълна възхита“ от оставането си в клуба, който смята за свой дом.

Галагър (21 г.) също е „в пълна възхита“, още повече че допреди 2-3 седмици не знаеше къде ще си търси подслон наесен. Формата му в Блякбърн накара от него да се заинтересуват Съндърланд, Астън Вила и няколко други клуба, но в крайна сметка бордът му предложи удължение до 2021 г.

Оставането на Сами, който записа няколко мача в Премиършип при Почетино, а после контузии и лутания сред младежите го отведоха до целогодишен наем в Блякбърн, означава засилване на Джей Родригес към изхода. Такова може да се случи в най-скоро време, като посоката е УБА.

Тези две преподписвания разглеждам като решение за намаляване на титулярния състав, който няма да играе толкова срещи, колкото в предишната кампания. Вместо да се закупуват скъпи играчи, Пелегрино е дал зелена светлина свежата кръв да идва от академията. Логична и похвална стъпка. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s