Завръщането на титулярите

един по един

Вместо да се появят – както бе обявено официално от клуба – в първия работен ден от новия сезон на стейпълууд в четвъртък, 29 юни, членовете на първия тим стартираха новата кампания в понеделник, 3 юли.

Разбира се, отсъстват всички национални играчи, които бяха ангажирани след края на сезона в Англия: Бертран и Форстър, младежите от Евро 2017, както и Седрик Соареш.

Клубът обаче относително бързо пусна видео от 3 минути и половина. С него настъпва и важна промяна в тазгодишната ПР стратегия. Вместо да качва клипчета само на официалния сайт (и пускайки само селекция от тях на клубния Ютюб канал), от този сезон се връщаме към здравословната практика – клипчетата ще се появяват редовно както на официалната страница, така и незабавно на Ютюб. Това значително улеснява феновете, които трябваше първо да се логнат в клубния сайт, а след това да чакат зареждането на материала (при мен имаше чести усложнения със зареждането на интервютата на Пюел).

Най-важното от днешните кадри е, че отборният капитан Върджил Ван Дайк се появи сред съотборниците си. От видеото всеки може да чете каквото желае, но има и друга вест – от Мъри Гроувс, футболен журналист, покриващ Светците. Днес той написа в Туитър:
Мой сътрудник журналист днес попита Ван Дайк дали ще остане със Светците. Отговорът бе ‘усмивка и единично кимване’.

Същият Гроувс беше съобщил няколко дни предварително за обявяването на Пелегрино, както и за контакта на Светците с агента на Габиадини.

Другият заслужаващ внимание момент от кадрите бе начинът, по който играчите се приветстват помежду си. Повечето разчитаха на ръкохватка. Най-сърдечен се оказа Чарли Остин, появил се с гъста брада и настояващ да прегърне всеки съотборник. Чарли ще я раздава веселяшката, но английската преса продължава да напомня за летния скандал със съпругата му, който нападателят ще иска да загърби час по-скоро. Дано това не се отрази на формата му.

Докато клипчето показва новия дизайн на тренировъчните екипи, футболистите преминават през най-досадната част от подготовката си – медицинските тестове, които стават все по-компютризирани.

* * *
Междувременно клубът обяви и цените за ексклузивните пакети за посещение на Сейнт Мерис. Най-скъпарското удоволствие остава резервирането на корпоративен бокс (цени от 175 £ на човек + ДДС – за групи до 10 души). Желаещите да усетят атмосферата на официални гости с обяд преди мача могат да изберат място в залата Тери Пейн (цени от 180 £ + ДДС) или Президентската зала (цени от 75 £ + ДДС). Съществува и опцията да посетите т.нар. Saints Bar, предлагащ достъп до бюфет с продукти по ценоразпис (вход: от 75 £ + ДДС). Както обикновено, всички специални резервации включват и посещение в залата на бивши или настоящи клубни звезди.

* * *
Нашата легенда Рики Ламбърт продължава да грее сърцата с името си, но остарява все по-видимо. Рики е бил информиран, че няма място за него в Кардиф. Интерес към него проявяват от Плимут.

* * *
Адам Блакмор потвърждава оттеглянето на Катарина Либхер от директорския борд. Той обаче не коментира евентуалното навлизане на Ландер. Очевидно е, че над Светците са надвиснали още по-генерални промени, които ще бъдат обявени неизвестно кога.

* * *
Все още се мълчи по въпроса за асистентите на Пелегрино. Ерик Блак (все още титулуван асистент мениджър) и Паскал Планк (кондиционния треньор) отсъстват на кадрите. За разлика от тях, Дейв Уотсън (треньор на вратарите), Алек Грос (ръководител на научния отдел в клуба) са очаквано налице. Там са и клубният домакин Марк Форбс, и мениджърът на връзките с играчите Хуго Шектър, и координаторът и бивш вратар Келвин Дейвис. Самият Пелегрино също липсва от видеото. Ако до довечера не се появи отделно клипче с него, това ще означава, че той обсъжда с Лес Рийд евентуалните си помощници. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s