Ако вярваме на Шейн

Думи след първата тренировка.

На втория ден от събирането на първия тим на Стейпълууд Пелегрино не се е поколебал да направи тренировка с топка. Със сигурност мачлето се е възприело от играчите като отдих след напрегнатите, но инак скучни фитнес тестове.

Преди всичко – контузията на Шейн Лонг, която го извади от отбора на Ейре непосредствено след приключването на първенството, е отшумяла. Лонг беше счупил кост на крака, но след триседмично обездвижване е бил в състояние да възвърне максимално бързо във форма. Цяло щастие е, че нападателят може да започне нормална предсезонна подготовка. Лонг признава, че за първи път като професионален футболист е имал цели 6 седмици извън тренировъчната площадка, които е прекарал със семейството си (винаги се е представял като любящ баща на 3 деца и отдаден съпруг).

Ако вярваме на ирландеца, новият наставник наистина знае как да подхване хората си. Пелегрино веднага е започнал да разяснява на футболистите как иска да играят и по какъв начин възнамерява да подобри поведението им на терена.

Пелегрино е започнал с кратък брифинг, представяйки се като комуникативен тип. Той не е загубил никакво време да открои компонентите, на които най-много ще разчита: преса, бързи пасове и възвръщане на владението. Думите на Лонг са в пълен синхрон с тактическите преференции на Пелегрино, които вече обсъдихме на сайта.

Другата седмица Светците заминават на първи лагер в Австрия.

Дотук всичко изглежда оптимистично.

В личен план Лонги призна, че миналият сезон го е изнервил, защото не е играл достатъчно и не е получил шансовете, които според него е заслужавал. За него и за всички (включително тези, които ще се завърнат в края на седмицата) остава личната задача да впечатлят новия си треньор, за да не потеглят към други клубове. Сотон!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s