8 години нов живот

Сякаш беше онзи ден.

В събота, 8 юли, се навършиха осем години от закупуването на клуба от Маркус Либхер (1948-2010). Роденият в Германия швейцарски предприемач спаси клуба от сигурна смърт, но той направи нещо много-много повече. Либхер наля основите на това, което в момента са Светците.

Осем години от онзи летен ден на 2009 г. ФК Саутхямптън представлява интересна картинка. Удовлетворени, скептични или редовно недоволни фенове. Критикувани босове. Приемана с недоверие собственичка. И отвсякъде – все по-високи изисквания към представянето на отбора.

Но независимо от всичко, наследството на Либхер е повече от красноречиво. Днес Светците изживяват най-стабилният период в историята си. Повече от никога досега тъкмо днес се говори за стабилен растеж, постоянно прогресиране на футболисти и клуба като цяло.

Маркус Либхер не доживя да се порадва на постиженията на Светците. Той дори не видя с очите си завръщането в Премиършип. Но заслугите му към Саутхямптън трудно могат да бъдат преувеличени. Останалото е история.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s