Алпийски дисциплини

В лагера всичко е нормално.

Към полунощ срещу вторник клубът пусна видеоматериали от първия ден в Австрия. Важно бе да се покаже, че отборът тренира с усмивка, като фокусът бяха лъчезарните лица на Ван Дайк и Бертран.

Веднага бе пуснато и интервю с Маурицио Пелегрино. Той потвърди отличните си комуникационни умения и вече даде заявка за харизма, с която трябва да завладее играчите си.

Пелегрино ясно намекна за два акцента в работата си:
– важното за него е да се поддържа динамиката на тренировките и игровите положения;
– голяма задача е да се създаде усещането за колектив с единна цел: Лесно е да се каже, но не е така в действителност.

За да усети колектив зад себе си, Пелегрино трябва да вдъхне увереност, че се върви в правилната посока. Той и никой друг може да вкара в обращение авторитет, около който ще се градят всички усилия в съблекалнята.

Днес сутринта Дейли еко също пуснаха материал за Ван Дайк, след като два дни мълчаха по темата. Явно от Еко са получили поредни уверения, че нищо не се е променило в трансферната политика и в ситуацията на холандеца. Пределно ясно е, че до момента Ван Дайк не е подавал молба за трансфер, нито е намеквал за такава. Заради това репортерът Питър Хауърд твърди, че Върджил е в центъра на плановете на Пелегрино в качеството си на капитан и талисман на отбора.

От вестника напомнят, че МоПе все още няма постоянен щаб. Такъв може би ще бъде обявен през уикенда, преди отборът да отпътува за втория си лагер във Франция. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s