Преди Санкт Гален

Контролни съображения

Според Маурицио Пелегрино (повторено и от Дейли еко), Върджил Ван Дайк няма да вземе участие в първата контрола срещу Санкт Гален. Причината била, че ВВД все още не тренира пълноценно, макар да участва в групови занимания. Тепърва предстоят тренировки с пълен контакт със съотборниците. Това става на фона на нестихващите спекулации за интерес от Ливърпул за капитана. Последната клюка гласи, че Светците искали за него 80 милиона – стига някой да вярва на това. Пелегрино добави, че ВВД изпълнява 80% от натоварването на тренировките от медицински съображения. Той ще бъде въвеждан до пълен фитнес малко по малко, като засега работел добре.

Освен това, Пелегрино най-вероятно ще пусне две единайсеторки в двете полувремена. Това ще е най-добрата възможност за младежите да поиграят пред погледа на треньора, тъй като за мача със Сент Етиен през следващата седмица в състава ще се завърнат Седрик, Уорд-Праус, Таргет, Стивънс, Беднарек и ще се търси по-оформен състав. Също така се очаква светлина по въпроса за ролята на Райън Зийгър, Джош Симс и Джейк Хескет в плановете на арженцинеца.

В същото време другият стълб на отбраната Мая Йошида добива все по-голям авторитет сред Светците, но не се чува нищо за удължаване на договора му, който изтича след една година. Японецът дойде през 2012 г., като може да се твърди, че едва през миналия сезон се наложи сред твърдите титуляри.

Други двама с договори, изтичащи на 1 юли 2018 г., са Флорин Гардос и Жереми Пие. При тях нещата са много по-предвидими: румънецът едва ли влиза в сметките на повечето фенове, а Пие трябва тепърва да покаже постоянство, преди да убеди, че има дългосрочно бъдеще на Сейнт Мерис. Контузията от миналата година забави много налагането му в състава, макар в демонстрираното до момента французинът да загатна за много стойности.

Вратарят Хари Луис, който удължи договора си и веднага подписа под наем с Дънди Юнайтед, вече е отпътувал за Шотландия. Това означава, че от 28 заминали за Австрия играчи, сега Светците разполагат с 27.

На долното видео надеждите Нейтън Тела и Калъм Слатъри се забавляват да четат по устните. Тела пристигна през пролетта със свободен трансфер, след като бе освободен от Арсенал. Той веднага си извоюва място в младежката формация и хвана окото с отлична техника. Колкото до Слатъри, за една година той стана по-снажен и видимо натрупа килограми. Момчето притежава всички качества да се превърне в следващия любимец на Сейнт Мерис. Със сигурност това е моят фаворит сред младежите. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s