Първата контрола

Точно месец до старта на ВЛ

Днес от 17.30 бг време Светците ще излязат в първата си контрола от предсезонната подготовка. Съперникът ще е Санкт Гален, като срещата ще се играе на стадион от долните дивизии.

В тактически план Пелегрино едва ли ще подскаже нещо изненадващо, камо ли да загатне за генералната си стратегия през настъпващата кампания. Светците са все още без Джеймс Уорд-Праус, Нейтън Редмънд, Мат Таргет, Джак Стивънс и Седрик Соареш, а от лагера в Австрия липсват и Джейк Хескет, Джош Симс и Райън Зийгър. В същото време МоПе е имал възможността да оцени най-способните академици, които ще се борят да впечатлят за младежите.

Важните въпроси са другаде. Месец преди началото на шампионата все още оставаме в неизвестност относно два ключови въпроса, които е добре да се изяснят колкото се може по-скоро:

1. Треньорският екип на Пелегрино. При завръщането от Австрия и преди потеглянето за Франция би трябвало да научим помощниците на аржентинеца. Очаква се поне един от тях да дойде от бившия му клуб Алавес. За момента Дейв Уотсън тренира вратарите (което и ще продължи), а като помощници са ползвани Алек Грос за кондиционни занимания, както и Келвин Дейвис, чиято роля остава като свръзка между първия тим и борда. Но за да видим истинския Пелегрино, той трябва да разгърне пълния си потенциал. Това няма как да стане без доверените му хора, с които ще наглеждат мъжкия отбор.

2. Въпросът за собствеността. Добре известно е, че според Ралф Крюгер Светците няма да променят нищо съществено в своята политика – независимо от смяната на собственика. В същото време Катарина Либхер се оттегли от борда, а още към края на сезона Ландер спортс бяха представени като получили зелена светлина да действат в Англия. Феновете остават в неизвестност, която със сигурност не се отразява положително и върху дългосрочните планове на борда, треньорите и футболистите.

Към горното и логично свързано с него може да се прибави въпрос от чисто футболно естество: при положение че няма да продаваме звездите си, кого би закупил бордът, за да подобри нивото на настоящия състав? До момента се разделихме с Джей Родригес, Куко Мартина и куп младежи, а бе закупен единствено Ян Беднарек. Нямам нищо против това развитие. Но ако Светците ще доведат още хора на Сейнт Мерис, кого биха заместили те? Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s