Имаме ли нужда от нов офанзивен играч?

Лични съображения.

Тук-там се пръкват слухове за евентуален нападател или атакуващ полузащитник. До момента обаче липсват сериозни вести за такъв трансфер.

Очевидно е, че отборът трябва да се усъвършенства. Вливането на свежа кръв само по себе си е позитивна тенденция. Стига да се прави смислено.

В случая продължавам да твърдя, че Светците разполагат със съвсем приличен състав, който през изтеклия сезон игра под нивото си. Заради това, както и заради по-малкото срещи, които ще изиграем догодина, поддържам тезата, че в момента Саутхямптън нямат нужда от нов офанзивен състезател.

В нападение ще се търси печелившата схема между Габиадини – Остин – Лонг – Галагър. Пелегрино може да включи трима от четиримата едновременно на терена, а четвъртият чака на пейката.

В креативната полузащита разполагаме с млади таланти, които могат само да узряват: Редмънд не се нуждае от представяне. Буфал трябва да даде сериозна заявка за реномето, с което пристигна миналата година. Тадич е всепризнат титуляр, който обаче също трябва да се бори, защото миналата година често не заслужаваше да доизкарва срещите, поради което и публично мрънкаше.

Освен тези очевидни опции, в офанзива разполагаме и с Джеймс Уорд-Праус, който често играе по-сдържано по дясното крило.

Но от академията напират много смислени играчи, които са напълно способни да пробият при мъжете още през следващия сезон: Джош Симс вече ни е познат от представителния тим. След него обаче идват енергичните Нейтън Тела и Калъм Слатъри.

Да не говорим, че Лонг и Габиадини са реални опции за нападатели-крила, а не за чисти остриета.

Като бройка и възрастово разпределение Светците имат изобилие от опции. Ако бордът иска да привлече друг нападателен футболист, това трябва да стане за сметка на изходящ трансфер. Ако има по-добър от Тадич – нека се направи замяна. Ако има по-солидно острие от Остин – нямам нищо против.

Пелегрино обаче ще има достатъчно главоболия как да задържи отбора си доволен при толкова напиращи за първия тим лица. Колективът трябва да се обиграва, като се възвърне самочувствието му отпреди Клод Пюел. Желаната свежа кръв може и трябва да дойде от академията.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s