Ливърпул са отчаяни

Какво ни засяга?

Старата плоча се върти със същия глас. Нещата изглеждат закотвени в едно положение, от което няма мърдане в нито една посока. Или това не е вярно?

Юрген Клоп дава интересен коментар, цитиран от Дейли мейл, който хвърля много странична светлина около положението на Ливърпул и дразнещото лаене около Върджил Ван Дайк. Той бе запитан за пореден път относно движението по висшите му цели ВВД и Наби Кейта от Лайпциг:

В общи линии ние разполагаме с нужното [като средства]. Но в крайна сметка става дума за бизнес, независимо дали имаш парите. Отиваш да видиш колата, за която си мечтал цял живот. Казваш: „Ето парите“, но на теб ти казват:
„Не искам да продавам колата“. Ти пак казваш: „Само че аз имам парите!“, а те отвръщат: „Не искам да продавам“.

Тези неща се случват в живота, не само във футбола. Казват ти: „Вземи си друга кола или в друг цвят“, но ти настояваш: „ОК, само че аз искам точно тази“. Работата е проста. Можете да си представите как изглежда. Не е вярно, че ние правим нещо повече, което другите клубове не правят. Или пък ние сме по-глупави в крайна сметка, а другите ще излязат по-умни.

Имаме парите, имаме различни идеи, но положението е същото. Искаме да направим правилните неща, а не просто да вършим нещо ей така…

Какво ни засягат думите на Клоп?
Те показват отчаяното положение, в което се намират Ливърпул. „Голям отбор“ с „големи амбиции“ и ураган от медийна турбуленция зад себе си, а не могат да направят трансферите, които очакват.

Всичко това показва защо Ливърпул са отчаяни да закупят Върджил Ван Дайк и продължават с грозната си кампания в пресата, целяща да деморализира играча. За целта Червените са мобилизирали всички свои ресурси (вестници и бивши величия като Дани Мърфи, Джейми Карагър, Джейми Реднап и Дитмар Хаман). Защото ако се провалят да вземат ВВД и Кейта, Ливърпул ще отчетат провал в трансферната си политика. А феновете им едва ли биха простили такова унижение. След като бяха принудени да се извинят на Светците за ВВД преди месец и след като все още те не могат да купуват младежки играчи заради санкции от Висшата лига, Ливърпул напомнят за бившето си величие, но много трудно могат да се мерят с кандидатите за титлата. Това, очевидно, е ситуацията на Червените, която никак не им допада.

Горното обяснява и защо Ливърпул толкова безогледно се нахвърлиха срещу Върджил – концентрират усилията си върху него на принципа „той или никой друг“ и вярват, че „клубче като Светците“ неминуемо ще клекне. Нищо лично, просто така искаме?!?!

В думите на Клоп има една дълбока грешка, която прави боса на Ливърпул да изглежда пълен глупак. Клоп имал парите, само дето, виждате ли, продавачът не му продавал стоката. И разбира се – кой е виновникът? Продавачите, естествено, дето не продават хубавата кола на човека с парите.
Ама кой е казал на Клоп колко струва колата?
Ама кой е казал на Клоп, че се интересува от неговите пари?
Ама кой е казал на Клоп, че колата изобщо се продава?

Думите на г-н Клоп изглеждат напълно безпочвени. Те демонстрират гнусно отношение към „останалите“ клубове от Премиършип. Извадили X, Y, Z едни пари и щом покажат пачките, другите трябва да им целуват краката?!?! В общества, където бизнесът е действително регламентиран, такива постъпки и дори само думи са наказуеми. От закона. Но Клоп някак не забелязва това. Като наставник на Ливърпул той може би си мисли, че живее в условията на Кръстника.

Ако Светците удържат на бесните атаки срещу ключовите им играчи, във Висшата лига ще се случат две интересни събития:
На първо място, Саутхямптън ще докажат, че не са продаващ клуб и това несъмнено ще покачи общия им ПР профил.
На второ място, Ливърпул рискуват не просто да закъснеят със своята селекция, но и да се окажат клуб, който не е толкова влиятелен, колкото си въобразяват ръководството и привържениците му.

Пресата се държи толкова пренебрежително към Светците просто защото в английския медиен стереотип ние сме симпатичните маймунки, скачащи за някой банан в джунлгата на Лъва, Тигъра, Ягуара и Пумата. Нищо лично, нищо злобно, нищо ненормално. Но ако издържим тази битка, ефектът ще има много измерения.

Прочее, Крюгер и Рийд не са наивници и великолепно съзнават, че в борбата за по-висок профил на клуба трябва да преминем през такива предизвикателства. Но разполагаме с всички аргументи, за да издържим. Сотон и Сотон!

Advertisements

7 thoughts on “Ливърпул са отчаяни

 1. Да извадят 100 милиона и им го даваме на тъпаците

 2. Принципно, няма дим без огън. Това, което аз очаквам е, че е възможен сценарият с Уанияма и Шнайдерлин да се повтори и с ВВД. Това няма да е изненадващо. Просто насила хубост не става. Въпросът е: ние ще се запълнем ли или ще клекнем. При това клякането, разбира се ще е доста скъпо. За мен, е абсолютно нелогично това което прави Бордът. Той трябваше да викне ВВД да се разберат ясно и да се свика една пресконференция, на която ВВД да каже ясно какви са му творческите планове ЗА ТОЗИ СЕЗОН! Точка. От там насетне всичко щеше да е ясно и чисто. А сега това е Игра на Нерви…За мен: дори да се запънем и да не продадем ВВД, ние няма да спечелим от това. ВВД също няма да спечели от желанието си да напусне на всяка цена. Нека да видим какво направи Куман в Евертън: да, продаде Лукаку, да ще продаде и Баркли, НО си взе играчи които да му дадат повече опции и разнообразие и продължава напред! Разбира се, при 10 нови футболиста най-вероятно и в Евертън този сезон ще е доста, доста мрачен и прохладен, но все пак нещо се прави и за мен там се работи доста умно.

 3. Мисля, че пресконференция, на която ВВД да заяви ясно, че остава за сезона, не може да се свика поради факта, че ВВД принципно иска трансфер. Т.е. той не може да лъже на пресконференцията.

  Позицията на борда остава твърда: не желаем да продаваме, освен при извънредни обстоятелства. А те са две: а) предложат ни се огромни пари, които е глупаво да се изтърват; б) играчът се разбунтува или просто подаде молба за трансфер.

  Трябва да се отчете и фактът, че ВВД може и да желае спокойствие, но агентите му го съветват да запази гробно мълчание. Това е неудобно за момента, но то ще поддържа шумотевицата около него, а оттам профилът му ще остане висок за следващите трансферни прозорци.

  Най-важна остава ситуацията на борда, т.е. на дългосрочното ръководене на клуба. В момента Светците имат задача, която дори е по-важна от конкретните кадрови решения. Тя е да докажем на света, че не сме продаващ отбор. За тази цел, по мое мнение, дори ВВД не е от първостепенна важност. Т.е. той може да бъде изпратен в резервите, както се беше случило с Джейсън Пънчън и както бе заплашен Морган Шнайдерлин преди три години.

  Какво рискуваме? ВВД има още 5 (пет!!!) години от договора си със Светците. Нито цената му ще се понижи, нито амбицията му за бъдещ трансфер. Подчертавам: с темпото си на развитие той скоро може да попадне в Реал или Барса, които все пак са друга топка в сравнение с Ливърпул. А ако се наложи да натирим някого при резервите, толкова повече ще се докаже, че ние не си играем на договори и трансфери. Който иска да играе, нека го прави по правилата, със зачитане на договорите и с адекватно поведение с колегите и ръководството.

  Специално за ВВД и евентуалната молба за трансфер, много силни са слуховете, че Светците ще трябва да заплатят традиционната комисиона ок. 10 % на играча от платената за него трансферна сума. Това, че ВВД не иска да пусне формална молба за трансфер, означава, че ок. 5-6 млн той не може да прежали, въпреки че Ливърпул навярно биха го рекомпенсирали.

  Цялостно обаче, медийните клюки и особено индиректният натиск от Ливърпул са чиста проба съвременно изнудване чрез поставени лица (бивши играчи и приближени журналисти). Не бива да се поддаваме на този терор. Ако оцелеем, ще покажем зъби, които никой не е предполагал, че имаме. И тогава малко по малко статутът ни ще се изменя. Със сигурност за добро.

 4. Остана ми малко време и попрочетох коментари от „другият лагер“ да ви кажа честно измежду крайни коментари от рода на: Ливър е най-великият клуб в Света и ние сме непобедими!? Писани от пубертети в момент на умопомрачение, обаче има и съвсем трезви мнения на хора усещащи нещата в настоящето. 1. Че им извиваме ръцете за пари, това е ясно видимо! 2.Че Върджил рано или късно ще бъде продаден това също е съвсем сигурно. Има само един въпрос, който лично на мен не ми дава мира: Какво ще спечели Върджил в Ливърпул? Колкото и да се пънат фенове, Клоп и компания Ливър не е „онзи“ от преди време в споровете с фенове на така нареченият „гранд“ финалът в винаги един и той е: Ние сме отбор с история!!! Да се смее ли човек, да плаче ли при положение, че последната им титла е от 1990? 🙂 Ами и Хъдърсфийлд имат история, че и цели три титли през двайсетте. Дали пък Върджил няма да запише задочно история в градският университет на Ливърпул? Играч с амбиции тябва да печели титли и трофеи, което да го изстреля нагоре а това с Ливърпул няма как да се получи за сега.

 5. дайте да видим фактите:
  1.Върджил да е поискал трансфер – не е.
  2.Някой да е чел договора му с нас – не е.Там като всеки договор има безброй точки с бонуси и наказания (за поискване на трансфер колко е наказанието някой да го е чел – не е).Някой знаели точната сума за осбождаване от случващото се в последния месец мисля че Ливърхямтън с техните 75-80 милиона са далеч от вярната сума.за мен сумата е над 100 (дали някога ще разберем )
  Отколкото до мистър Клоп колата се продава просто не плащате толкова колкото трябва.
  Май шума е по-голям от колкото трябва

 6. Превърнахме нашия сайт в терен на Ливърпул. А мачът ни с тях е чак в средата на ноември. Предлагам дотогава да спрем да ги споменуваме, щото не чинят толкова. Ясно е, че никой не ще бъде продаден сега. По-добре да коментираме очаквани тактики и титуляри, а не ауто-то на хер Клоп.

 7. Мдааа, днес Дейли Еко имат материал посветен на ВВД и ситуацията. Категорично се отхвърля, от „сигурни източници“ при Светците да е депозирано искане за трансфер, съответно да е обсъждан трансфер и съответно никога Светците не са кзвали, че 60 М са досатъчни като цена за ВВД. Така че явно засега, момчето ще поостане при нас, освен ако няма някакво изненадващо развитие на ситуацията в последните дни на трансферния прозорец.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s