След Брентфорд

2-2 с Пчеличките

Преди всичко, това бе втора контрола и като такава не бива да поражда изблици на еуфория или отчаяние. Но фактът остава и той е, че в две поредни срещи Светците не успяват да надвият по-скромните на хартия съперници.

За разлика от Санкт Гален миналата събота, в този мач видяхме 20-тина прилични голови ситуации и леко повишено темпо. По-утвърдените играчи получиха и повечко минутки на терена, но дотук с позитивите.

Ако разглеждаме мача сам по себе си, имаме пълно право да не разпознаем любимия отбор. Неразбория до шия, независимо дали с Илия (Виргилия) или само с тия (наличните юнаци).

Отпускарската небрежност все още владее изцяло мислите, чувствата и телесата на нашите. И така да е, но генералният проблем за озадачаващо разконцентрираната защита продължава да стърже стомасите и на най-оптимистичните фенове.

Повече от ясно е, че независимо от развоя на проблема с ВВД, Светците трябва да изнамерят един качествен централен бранител, който веднага да се впише във формацията. Друг изход ще доведе до пюелообразна пихтия, сиреч до безизходна посредственост. Пелегрино би трябвало да съзнава това. В противен случай той ще взриви кариерата си в Англия далеч преди нейното същинско начало.

Надеждите ни са, че отборът наистина е прекарал първите две седмици в тестове и фитнес занимания, а следващите ще бъдат посветени на концентрация и отборна сработка. Време има, но то трябва да бъде оползотворено по максималния начин.

Изцепката, която олицетворява деня, бе делото на Форстър за 2-2. Действително, трябваше да бъде отсъдено нарушение за бутане на вратаря. Такова обаче не бе свирено, а националният състезател би трябвало да бъде шесторно по-концентриран и стабилен. Още по-озадачително бе, че Алекс Макарти отсъстваше от групата, а в резервите фигурираха Паоло Газанига и Стюарт Тейлър. Дали това е нова контузия за Макарти или пък Пелегрино изведнъж е решил, че аржентинският вратар ще има място във формацията на Аржентинеца?

ВВД: Убеден съм, че положението е точно такова, каквото го е предначертал Красен в поста си. Бордът категорично има една цена наум, която ще отключи разговорливостта му. Но до момента няма сведения за нито една оферта за защитника. Сред такива декори официалната политика трябва да е еднозначна: играчът е в наличност и в момента подърржа форма по индивидуална програма. Който го желае, да заповяда. Пък извънредното положение ще има оздравителен ефект върху психиката на всички професионалисти, които биха помислили да повторят Извънредния. Ще издържим. Сотон!

Съставът на Светците: Форстър / Пие (77 Алфи Джоунс), Беднарек (46 Джак Стивънс), Йошида (к – 77 Гардос), Таргет (46 Макуин) // Стивън Дейвис (60 Габиадини), Ромеу (60 Хьойберг), Лонг (единственият полеви играч, изкарал целия мач), Тадич (60 Уил Ууд), Буфал (70 Тайреке Джонсън), Остин (60 Галагър).

За статистиката: два гола на Остин и общи приказки за правилната посока, в която тренираме. Неубедително според първите впечатления на привържениците.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s