Все същото в четвъртък

Къде е Пюел?

До вчера феновете на Светците изобщо не се интересуваха за настоящото нахождение на бившия им мениджър, но ето че в четвъртък Клод Пюел отново попадна в устите ни, след като с новия треньор изглежда, че нещата не са помръднали напред.

В името на здравомислието следва да подчертаем, че предсезонната подготовка е именно подготовка, и то преди сезона. Много кусури ще бъдат дялани дори след началото на шампионата. Традицията ще бъде спазена: Светците са Светци, защото са осъдени на търпение. Друг изход, поне през лятото на 2017 година, няма.

Дейли еко се превърнаха в полуофициална и по-важно – в единствената платформа за същностните новини около Сейнт Мерис. В статия от четвъртък преди обяд вестникът твърди, че Маурицио Пелегрино поддържа клубното становище около ВВД с категоричните думи:

Ситуацията е същата. Не мога да кажа нищо повече, защото положението е такова, че момчето [Ван Дайк] е извън отбора, защото не иска да играе повече за нас.

На въпрос дали Пелегрино би желал да промени ситуацията и по какъв начин отговорът също е категоричен:

Бих искал да върна момчето и да го убедя, че той е важен за нас и че клубът няма да го продаде.

Очакваме най-доброто за всички [в отбора], дори за Върджил, но той не иска да бъде част от отбора. Това е причината, заради която той е изваден от състава.

С други думи, имаме категоричното потвърждение, че Ван Дайк не просто желае да напусне, но че холандецът категорично е заявил, че не желае да играе повече за Светците и не желае да тренира с нас.

Положението е наистина трудно и става все по-напрегнато. Въпреки всичко продължавам да подкрепям ръководството (борда и Пелегрино) за неотклонната позиция. Светците искат да докажат, че няма да играят по свирката на който и да е клуб и който и да е играч. И трябва да устоят. Браво и на Пелегрино за категоричната позиция, която съобщава на феновете чрез местния вестник.

Що се отнася до другата болна тема – липсата на трансфери, – продължавам да смятам, че настоящият състав е достатъчно надежден, стига да се извлече максимумът от него. В случай че Ван Дайк продължава осъдителното си положение, негов заместник трябва да бъде намерен максимално бързо. Но да се говори за допълнителни трансфери ще донесе много нездрава конкуренция в достатъчно пълния ни състав.

Друг отбор от Висшата лига, който не е направил приходящ трансфер, е Тотнъм. Днес клюкарският в-к Сън пусна много рядка муха, според която Почетино желае да привлече като трети вратар нашия Паоло Газанига. Докато в Лондон се чудят какво е пил МоПо предната вечер, на Южния бряг се питат колко ли са платили на Сън за тази разведряваща клюка.

Десетина дни преди старта на първенството ентусиазмът от новия треньор и неговите идеи се изпари. Ще посрещнем кампанията със свити сърца: без прехвърляне на собствеността, с много неизвестни за действителния потенциал на състава след 0-4 от Аугсбург, с подозрения за разнебитена централна защита. И със съзнанието, че каквото и да се случи с Ван Дайк, то ще остави огромно (и справедливо) огорчение на Южния бряг.

Но нашата перспектива е да гледаме пред това, което се изпречва непосредствено на пътя ни. Напълно съм съгласен с Красен и мислещите като него, че най-важното е да бием Суонси, а оттам – да си правим сметките за умен сезон във Висшата лига. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s