Две дребни бележки

от Пелегрино.

В интервютата след победата над Севиля с 2-0 в последната контрола преди сезон 2017/18 Маурицио Пелегрино изтърва две дребни подробности, които заслужават повечко внимание.

Първо, предвид опонента Севиля (тим от Шампионската лига и с присъствие в Ла Лига) той сподели: Според моята гледна точка, [срещу Севиля] бягахме твърде много. Трябва да подобрим уменията си да овладяваме топката, когато сме под напрежение.

Извод: първоначалните впечатления от тактиката на Пелегрино се потвърждават. Целта е да играем ефективно, което означава контрол над безцелното бягане и обикаляне насам-натам без идея. Тълкувам думите на наставника като заявка за повече агресивност, вместо изчакване на противника.

Второ: [Подобряването на уменията ни] е процес в развитие. Мисля, че сме на прав път, защото духът в отбора е добър. Като цяло мисля, че подобряваме динамиката си и че бяхме силни в средата на терена…

Извод: поне за момента съставът приема идеите на аржентинеца. Концепцията за дух на отбора е много важна, защото още в първите седмици на Пюел личаха известни резерви на играчите към френския екип. Засега, с изключение на Ван Дайк, футболистите сякаш приемат новия режим с позитивна нагласа. Дано не се лъжем в преценките си. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s