Заявка за старо-ново дерби

От нашите мили съседи.

Не е шега – Портсмут бяха закупени от компанията Торнанте, чийто собственик е американският бизнесмен Майкъл Ейснер. Ейснер (или Айснър – в зависимост от предпочитанията за произношение и транскрипция) е по-известен като изпълнителен директор на Уолт Дисни компани за повече от две десетилетия (1984-2005).

Нашите източни съседи бяха закупени в края на работната седмица за скромната сума от 5,67 млн £. Това обаче не бива да ни заблуждава. Амбициите на Ейснер са очевидни сами по себе си. Не е невъзможно в следващите няколко години да видим възстановяването на Помпи, което ще поднови и здравото местно дерби.

Със сигурност Ейснер ще намери в лицето на Ралф Крюгер солидна компания и пример за ръководене на английски футболен бизнес. Американизацията на Южния бряг вече е пълен факт и ще заличи поне част от суперлативите към запад, където Борнемут прогресираха впечатляващо под финансиране с руски капитали.

Ейснер е крупна фигура в развлекателния бранш, специализирал се в телевизионните продукции. Преди Дисни той е бил ИД и на Парамаунт пикчърс. Компанията, която основава през 2005 г. – Торнанте, – е собственик на филмови студиа и държи правата на няколко американски сериала.

Засега обаче Помпи ще трябва да се наложат в Лига Едно. В събота те стартираха шампионата отлично, като победиха с 2-0 Рочдейл у дома си.

Advertisements

2 thoughts on “Заявка за старо-ново дерби

  1. Следващият сезон да си се върнат там, където си им е мястото, а именно Лига 2

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s