Пелегрино: искрено и лично

Откровено пред Дейли еко

Много хубаво лично интервю с Маурицио Пелегрино представи Дейли еко.

Аржентинският наставник е приел един от най-верните журналисти, отразяващи Светците, Адам Лийч, в стая на Стейпълууд и е споделил много лични спомени. Разкривайки житейската си философия, можем да видим каква е нагласата му към футболистите, които в момента ръководи на Южния бряг.

Пелегрино е израснал в малко градче, в земеделската ферма на своя баща, на когото е помагал ежедневно.

Той е почти съсед с Маурицио Почетино – родните им места се намират на ок. 200 км едно от друго.

Пелегрино твърди, че се е посветил на футбола заради удоволствието от играта и от това да бъде заедно с приятелите си. Разбира се, футболът е предоставил шанс да се избяга от ежедневието, което му е давала фермата.

В същото време наставникът е категоричен, че е обикнал професията си заради самия спорт и съветите, които е получавал от треньорите си – футболни и житейски. Точно заради това той е критичен към съвременната ситуация, според която абсолютно всички постижения се измерват с пари. Без да отрича стойността на парите, Пелегрино декларира, че желае да обедини подопечните си професионалисти около колективната цел. Главната му задача е да внуши на младите да не се самозабравят. Твърде лесно е, според него, да се приемеш за изключителен, след като всеки ден всички те смятат за супермен заради свръхзаплатата, която получаваш.

Почетино казва директно, че такъв младеж се смята за всезнаещ, макар на тази възраст той да е глупав и неопитен.

Всичко казано от Пелегрино в интервюто за Еко разкрива един скромен човек, който твърдо е решил да не забравя откъде е тръгнал и за какво работи. Аржентинецът влиза в роля на представителя на народа, обикновения човек, който оценява какво е постигнал, благодарен е за това, но продължава да поддържа ценностите, които са го изградили като личност преди да е стъпил на голямата футболна сцена.

Без съмнение, това интервю разкрива един изключително симпатичен и трезв Маурицио Пелегрино. Остава да видим дали ще му потръгне на Южния бряг. Думите са нещо различно от делата, но при очакване на конкретни резултати, словото не е за изхвърляне. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s