Новини и политика

С какво се хранят медиите.

Медиите се нуждаят най-вече от разнообразие и това веднага се доказа на 9 август по отношение на Светците.

След като в сряда вечер стана известен трансферът на Марио Лемина, в четвъртък медиите се занимаха охотно с габонеца, давайки възможност на всички да си отдъхнат от Ван Дайк.

Изведнъж на Южния бряг всичко отново замря – Лемина ще се предъвква 24 часа, докато ни вест, ни кост, ни слух, ни вопъл глух за Седрик Соареш, Райън Бертран, Жорди Класи или Пиер-Емил Хьойберг.

В същото време Лемина направи първа тренировка на Стейпълууд, запознавайки се с новите си съотборници. Държа да бъда разбран правилно: не се съмнявам, че привличането му е находчив трансфер. Надявам се единствено аклиматизацията му да премине бързо и звездоманските му пози скоро да бъдат шлифовани от мъничко класа на професионалист от Премиършип.

Пò на север Ливърпул са сключили сделка с различен спонсор на ръкавите на фланелките си – Уестърн юниън. Това събуди няколко техни фена да поискат с първите спонсорски траншове да бъде форсиран Ван Дайк. Но от Мърсисайд няма интересни вариации по темата, а от Лондон летаргично се обсъжда дали Челси или Арсенал ще или няма да отправят оферта.

Ян Беднарек сподели в интервю, че играчите не обсъждат проблема с Ван Дайк, който си бил лично негов. Полякът завърши с обобщението, че ако ВВД поиска подкрепа от съотборниците си, той щял да я получи.

Адам Лийч от Еко твърди, че за Ван Дайк нямало връщане назад към Светците. Тезата му е напълно разбираема, но аз не съм съгласен с нея. Ако до 31 август не постъпят оферти за холандеца, нещата могат да добият доста примирително-примиренчески вид за играча и клуба едновременно. В случай че това стане факт, не бих агитирал за особена реакция от страна на феновете – нито по трибуните, нито в социалните мрежи. Тъкмо обратното – споделям мнението, че верните привърженици трябва да посрещнат Върджил с достолепна сдържаност, аплодирайки приносите и критикувайки игровите му изцепки.

Летните трофеи вече са факт, така че сезонът на английския елит може да бъде счетен за открит. Арсенал победиха Челси и взеха Комюнити шийлд след 1-1 в редовното време и 3-1 при дузпите. Реал биха Ман Ю с 2-1 и взеха Суперкупата на Европа. Остава ни особено приятно нещо – първия кръг от Играта на БГ Светците за сезон 2017/18. Превю – в следващия пост. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s