Светците – Суонси: реакция

Традиционно дебютно реми.

Този коментар е посветен на игровите аспекти от първия мач за сезона. В следващ пост ще предложа по-широки наблюдения от Светците под водачеството на Пелегрино.

9 часа и 5 минути: това е времето без домакински гол на Сейнт Мерис. Прокобата от миналата година продължава независимо от промените, наложени от новия треньорски екип.

Светците изтърваха две точки, като доминираха през абсолютно цялата среща. Суонси бяха предоставили инициативата изцяло на домакините си, разчитайки на златна контра, която така и не настъпи. Един от най-удобните съперници бе оставен да си замине щастлив без да е заслужил това.

Пелегрино веднага показа защо е заменил Клод Пюел. Той нареди състав, който игра свежо, въпреки притесненията от предсезонната подготовка. Трябва да се отчете, че част от атаките на Светците бяха на много добро ниво и загатнаха за сработеност.

Предвид пълната липса на атакуващи действия от Лебедите Форстър остана зрител на срещата, а Йошида и Стивънс записаха няколко интелигентни отнемания на топката. Двамата демонстрираха способност да си помагат взаимно. Единствените страхове са как ще изглежда отбраната под истинско напрежение.

Мачът показа, че капитанът Стивън Дейвис и Нейтън Редмънд започват сезона в неоптимална форма. И двамата изглеждаха малко по-бавни от обичайното им равнище.

Като се изключи изтърваната победа, играчите заслужават добри думи. По всичко личи, че новият мениджър е успял да вдъхне насока на колектива. Остава да се следва поетият път и резултатите няма да закъснеят.

Въпреки окуражителните знаци, защитата проспа две ситуации, които плачеха за разстрел на Форстър. В началото Джак Стивънс остави най-спокойно Ейбрахам да стреля с глава, а при подновяването на играта колективна разпасаност доведе до чисто положение, при което се спасихме с блокиращи тела.

Можем да проклинаме липсата на гол при такава тотална доминация на отбора. Но от друга страна създадохме 28 положения. Само корнерите бяха 13-0, което също е красноречив показател.

Като цяло: традиционно реми на старта на шампионата. Публиката видя достатъчно знаци за ентусиазъм, но отборът не бива да отпуска педала нито за миг. След седмица пристигат Чуковете, които ще предоставят стабилна опозиция. Лично аз обаче съм по-скоро доволен от видяното на 12 август. Сотон!

Статистика – Свеците – Суонси: удари към вратата: 28-2, от тях точни: 2-0, владение: 60-40%, корнери: 13-0, ЖК 2-1.


ИГРАТА: 17 прогнози: 14 единици и 3 хикса. Най-популярен резултат: 1-0 (цели 5 пъти). Браво на И Александров за вярната интуиция.

Отлично начало на четвъртото издание на Играта на БГ Светците с толкова много участници в първия кръг.

Временно класиране на 12 август след 0-0 като домакини срещу Суонси в първия мач за Светците този сезон:

1. И Александров 3
2. Илия 1
3. Л. Атанасова 1
4. Красен 0
5. Христо 0
6. Камен 0
7. гити78 0
8. даниелпавлов74 0
9. Илиян 0
10. Радослав 0
11. Юлиян 0
12. И Дойчев 0
13. Красимир 0
14. Огнян 0
15. И Дончев 0
16. Ст. Великов 0
17. Иван Попов 0
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s