Уесли Хьод е Светец

Честито!

Светците изстрадаха особено болезнено пристигането на качествен централен защитник. Честитенето на новото холандско попълнение, следователно, не може да бъде по-сърдечно!

Казваме добре дошъл на Уесли Хьод (или според някои Худ), който на 23-годишна възраст пристига от Лацио за сумата от 15 млн £ (ок. 17 млн €) плюс бонуси.

Хьод е роден на 6 март 1994 г. в Алкмар. За местния АЗ е привлечен още като дете (2005), а в 2013-2015 играе и като професионалист. Прогресът му е забелязан от Лацио, които го привличат със свободен трансфер за следващите два сезона.

С Лацио Хьод печели суперкупата на Италия, а от настоящата година има и 4 изяви за националния на Холандия.

Уесли Хьод пристига на Южния бряг срещу солидна сума и отлично реноме, поне ако се слушат европейските медии. (Игровите му качества БГ Светците вече сами са оценили от Серия А или Ютюб).

Договорът на Хьод е за пет години – отново солидно постижение на борда. Той се включва в състава не само като обещаващ централен бранител, но и като играч със силен ляв крак, на който ще се разчита за екстра професионални отигравания 🙂

Факт е, че Лес Рийд спомена многозначително, че Уесли може да се развива още повече в Саутхямптън в компанията на своя национален съотборник Върджил Ван Дайк, както и Джак Стивънс, Мая Йошида, Ян Беднарек и Флорин Гардос.

Горното твърдение можем да тълкуваме както си пожелаем, но то подчертава надеждите за градеж, а не рязане на колектива.

Какво си струва да отбележим от първото интервю на Хьод като Светец?

1. Момчето говори отличен английски, което ще улесни неимоверно адаптирането в състава. При все това Уесли ще трябва да разнообрази отговорите си, защото само от 3 минути в ефира любимата му фраза for sure вече е изтъркана.

2. Горният детайл е само дребнава бележка, която се топи пред факта, че Уесли е симпатяга, който ще спечели немалка част от по-красивата половина на фенската общност.

3. Уесли притежава спортна фигура „слим сайз“, над която доминира особено дебел врат. Отлично предзнаменование за вкопаване в земята и удържане на територията!

4. Лес Рийд намери начин да спомене Ван Дайк, но в интервюто на Хьод темата бе тотално пропусната. Без съмнение това бе нарочно.

Освен всичко друго, Светците направиха и първи опит в жанра на неофициалното-официално видео, т.е. на кадри от автомобила, в който играчът пътува, преди да подпише договора си. Хубаво!

До момента от Туитър профила на холандския съотборник ВВД няма ни мъц, ни хлъц. Явно, приветствията между двамата ще бъдат на холандски и следователно – неразгадаеми за общата публика 🙂

Добре дошъл на Уесли Хьод от името на БГ Светците с пожелания за дълги, плодотворни години на творчество и професионално и лично щастие!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s