Светците – Уулвс: реакция

Леле мале.

Миналогодишните финалисти за Купата на Лигата отпаднаха още във втория кръг от гостуващите Вълци след 0-2 (голове с 67-та и 87-та минути) и озадачаващо неадекватна игра.

Пропуснахме отлична възможност да напреднем в турнира, както и да обиграем наличния състав.

Сам по себе си мачът е позорен за Светците, защото не предложи нищо позитивно. Напротив – старите пробойни, видими от пролетта и в началото на този сезон, си остават.

През първата част Светците показаха известно преимущество в статистическите показатели, за да капитулират тотално във второто полувреме. За пореден път веднага след подновяването на играта не ние, а гостите натиснаха педала и демонстрираха много по-смислено поведение пред Форстър. Резултатът е наказание на хроничните ни заболявания, които няма кой да излекува.

Маурицио Пелегрино тотално се изложи в сряда вечер за Карабао къп. Вместо да затвърди крехкия си аванс от емоции и фенско доверие след тънкия косъм, задържал го срещу Уест Хям, тази вечер аржентинецът оплеска нещата далеч преди стартовия сигнал.

Най-напред, защо вместо да се обиграва съставът с новия мениджър и новите негови идеи, МоПе експериментира с 3-4-3? Пределно ясно бе от миналата година, че отборът има предпочитана схема, в която всички играчи пасват и са доволни и която реализира ако не максимума, то по-голямата част от възможностите им?

След като видя, че нещата хич не се получават, Пелегрино се върна към 4-2-3-1, за да види че е късно и няма кой да внесе резултатен хъс.

Ще удовлетвори ли някой любопитството ни дали Жорди Класи  и П-Е Хьойберг съществуват и защо те отново липсваха дори на пейката? Да не са окуцели, да не би да са се разбунтували, да не би да им е казано, че ще тренират с нас само за да си поддържат формата, докато бъдат предадени нататък преди 31 август?!

Продължавам да недоумявам как Душан Тадич стартира в трети пореден мач, а приносът му към отбора продължава да бъде спорен? Тадич разполага с безспорни качества, които са безспорно скрити зад балкански променливото му настроение. А дори да има напън у него, той не стига за оживяване на средната линия.

Единственото ми обяснение за титулярната позиция на Тадич е, че МоПе търси извинение да не го пусне срещу Хъдърсфийлд в събота.

И кога ще видим Шейн Лонг по крилото? Ирландецът със сигурност се чуди дали Пелегрино го брои за жив.

Всъщност Пелегрино направи 6 промени в сравнение с Уест Хям, но и така съставът изглеждаше достатъчно титулярен. Главната въпросителна бе дали някой е предполагал, че през 2017 г. Светците ще стартират официална среща с Йошида, Беднарек и Джак Стивънс един до друг.

Вярвам, че полякът Беднарек може да се развие в качествен професионалист… един ден. В настоящето обаче феновете са заставени да си отговорят на друг въпрос – какъв спорт играе момчето от Познан? За жалост показаното от него потвърждава най-лошите кадри от младежкото европейско първенство през юни, където комичното надделяваше над съчувствието срямо играта му.

И все пак нашата защита не е фатално пропаднала. Всеки има лоши дни, а в този треньорът бе решил сериозно да експериментира със състава. Проблемът по личното ми мнение идва в стагнираната средна линия, в която липсва изявен водач за агресивни действия.

Най-смислените минути за нас бяха последните 15 от първата част, когато бяха изтървани и 2-3 добри възможности за откриване на резултата. Тогава и публиката бе готова да окуражава любимците си.

Головете за Вълците дойдоха след корнер и несправяне на двама души срещу един Вълк: Стивънс и Йошида изтанцуваха нещо около главата на опонента им, който безпрепятствено стреля за 0-1. Вторият гол дойде след мъдра контра на Вълците, като Уорд-Праус се бе оказал в позицията на догонващ защитник (а къде бяха истинските защитници?).

Показателно е, че най-острият футболист на Светците в тази вечер с най-изгодните положения бе Жереми Пие.

Яловата вечер, подкрепена от сравнително пълни трибуни за ранен кръг от Лийг къп, приключи с освирквания от трибуните за Пелегрино и хората му. Какво да чакаме в крайна сметка: нов хъс у Тадич, зрялост у Буфал, лидерски умения у Редмънд или мигновена адаптация на Лемина?

Пелегрино се натика в крайно неизгодна ситуация, която днес можеше да изглежда съвсем другояче. Мачът в събота срещу Хъдърсфийлд ще бъде ключов ако не за доверието на борда, то със сигурност за поносимостта на феновете.


Статистика: С-У: удари: 9-7, от тях точни: 4-4; владение: 51-49%; корнери: 6-5; спасявания: 2-4. На всичко отгоре Ромеу и Остин получиха рано-рано жълти картони.


ИГРАТА: 19 прогнози (едно от най-активните издания на Играта за всичките 4 години): 16 единици, един хикс и 2 двойки. Поздравления за И. Дончев и Д. Павлов.

Временно класиране на 23 август след 0-2 като домакини срещу Уулвърхямптън за Купата на Лигата в третия мач за Светците този сезон:

1. И Александров 3
­­­­­­­ – Ст. Великов 3
3. Илия 2
4. Л. Атанасова 1
Христо 1
гити78 1
Юлиян 1
И Дойчев 1
Красимир 1
Огнян 1
Иван Попов 1
Цветан Йоргов 1
Ярослав 1
даниелпавлов74 1
И Дончев 1
16. Красен 0
Камен 0
Илиян 0
Радослав 0
Любомира 0

 

Advertisements

10 thoughts on “Светците – Уулвс: реакция

 1. Не ми се споменава, но трябва: Вълците ни подхапаха с 11 промени от предишния си мач, който загубиха като домакини. Опоскаха ни младежи и резерви, които пак са младежи…

  След мача Пелегрино дори се опита да намери позитиви. Дотук ОК, но той си позволи да изтъкне, че по-малкото срещи щели да ни позволят да се подготвяме по-добре за Премиършип…
  А го бях похвалил за харизмата и умението да комуникира. МоПе със сигурност е в мини шок.
  Не е мини шокът, обаче, от неумението да се галванизира средната ни линия. Трябват най-енергични действия. И победа над Хъдърсфилд без експерименти и оригиналничене. Оригинални трябва да са Редмънд, Буфал, Маноло и Лемина. Другите да си вършат познатата работа.

 2. Радвам се да прочета нещо критично от Камен. Като казвам критично, имам предвид не поредното подръпване на ушенце. Винаги неговата привързаност и любов към Отбора са му поставяли бледо розови очила, но сега очевидно действителността е толкова гротескна, че го форсира и той да си излее душата. Благодаря за това.

  За съжаление, бяхме тотално надиграни в този мач. Аз бях дълбоко убеден, че това ще се случи. И това няма нищо общо привързаността на моите роднини към Уулвс. Нещо не е наред с треньора, боя се….Нещо, неясно какво. Изключително неадекватни внезапни тактически промени. Раздробена и безидейна средна линия. Точно където трябваше да направи промяна и да пробва – на вратата – пак Форстър. (Е докога с този безпогрешен човек)?

  Отвсякъде се виждаше, че ще паднем. Не мога да разбера ентусиазма на всички ви, базиран на победата срещу Уест Хям. Не споделям мнението, че тя бе плод на съдийски подаръци, но все пак – два гола от дузпи не са достатъчен атестат за превъзходство в оня мач. Като добавим и традиционното подценяване на този турнир, като включим и мистериите около някои изчезнали наши играчи…Абе, Камен много точно го е анализирал. Онова…

  А пък за поредната изцепка на Христо срещу трезво прогнозиращите, хич не искам да говоря.

  По-лошото е, че ще загубим безапелационно от териерите в събота. Не го ли усещате?

 3. Абсолютно верен пост на Камен. Мо Пе си мисли, че това още е предсезонна подготовка и някой ще го остави да си прави експерименти. На второ място, аз лично имам усещането, че не всичко в отбора като атмосфера е ок. Липсата на хойберг и класи е симптоматична- това не е нормално. За мен мачът с Хъдърсфийлд ще е решаващ…на този етап, но отборът лично мен не ме убеждава, че върви в добра посока.

 4. Два нокаута за по-малко от месец ни идват в повече! И да си повторя въпроса, за пореден път: За какво сменихме мениджъра?

 5. Има резон и риторичния въпрос на Александров-наистина, ако са целели промяна в отбора – психология, нагласа, умения, тактика – до тук с Мо Пе не се вижда СИГНИФИКАНТНА ПРОМЯНА, да не кажа, че промяна аз лично не виждам в сравнение с това, което отбора продуцираше при Пюел. Изиграхме, за мен слаб мач със Суонзи, един мач с Чуковете , който спечелихме с голяма доза късмет и съответно загубихме от резервите на Уулвс!!! За мен това определено не е добър атестат за отбора. В състава висят хиляди въпросителни извън ВВД: няма ги Хойберг и Класи, няма ги Хескет и Симс – все хора, които си поиграваха при Пюел. Сега нито дума за тях. Мат Таргет също го няма, което е за мен АБСОЛЮТНО необяснимо. Твърди се, че нямаме контузии-ок, тогава тези играчи защо ги няма? За мен Таргет е около 3 пъти по-добър от Сам Макуин /с цялото ми уважение към последния/. Да не говорим за Симс и Хескет-играчи с ГОЛЯМ потенциал за развитие и с креативно мислене. Забелязва се една хаотичност в организацията, а за мен лично хаосът ще премине и на ръководно ниво скоро-сигурен съм. При издънка срещу Хъдърсфийлд на Мо Пе ще му припари под опашката, а китайците няма да оставят Хокеиста да ги размотава с неясни мисли за бъдеще и настояще…

 6. Знам, че не обичаме да споменаваме бивши, обаче не мога да се сдържа: Ретроспекция на Клод Пюел…1. Неуверен старт със загуба от Юнайтед след, което започна плавен възход с моментни проблясъци. 2, Стабилна игра в купите (като изкючим онова 0:5)донесе този финал, който малко или много ни ощетиха. 3. Абсолютен превес над средняците като ушихме подред Евертън, Чуковете и Съндърланд. 3. Клод не получи никакъв шанс за трансферни попълнения като изключим Габиадини и той беше купен в последният момент..дет се вика един мач и на финал? 4. Налагането на наши кадри беше приоритет и това даде резултат. 5. Бордът държеше изключително строго треньора, като всяка грешна стпка сигурен съм е била санкционирана. А в сегашният момент имаме добри поълнения, достатъчно бюджет невероятен жребий, което не е за подценяване като фактор и накрая…НИЩО. Сигурен съм, че в даден момент предишният сезон ще бъде оценен като доста успешен, което нас не ни топли като фенска маса!? И честно казано предпочитам събран и предпазлив треньор, околкото безрасъден и рискуващ. С играчи като Лемина,Габиадини, Лонг ако щеш и Йошката не може да правиш експерименти в хода на първенството. В закючение трябва да знаем, че ако не се реши проблема с ВВД без значение как, ако новите попълнения не заиграят в общият сценарий, ако не започнем да вкарваме голове чемпиън шип ни е в кърпа вързан!

 7. Голям резил.Явно новият мениджър иска да наблегне на шампионата,така че няма право на грешки отсега нататък,защото много бързо ще се върне в Алавес.Задължителна победа в събота….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s