Газанига в Тотнъм

Все пак изненадващ трансфер.

Цял месец се въртяха клюките, че Паоло Газанига е оглеждан от Маурицио Почетино.

В сряда, 23 август, аржентинският вратар наистина се превърна в първото попълнение на Шпорите за новия сезон.

Паоло пристигна в Саутхямптън преди 5 години (юли 2012). Времето му изтече толкова бързо и така противоречиво, че едва ли някой може да повярва, че 25- годишният арженцинец се задържа като играч на Светците цяла петилетка.

Пристигнал като подкрепление за Келвин Дейвис и Артур Боруц, Паоло получи странни подаръци от съдбата: на няколко пъти се налагаше той да запълва вратарски дупки вследствие на неочаквано тежки контузии.

Факт е, че никой никога на Южния бряг не е останал безусловно доволен от показаното от младия вратар. Но също е истина, че Паоло никога не бягаше от отговорност. Той бе младокът, който стискаше зъби и даваше каквото може за клубната кауза. Именно заради това съм му благодарен.

Изтеклия сезон Паоло прекара под наем във втората дивизия на Испания с Райо Валекано. Каквото и да е видял Почетино в него, за да го привлече и в Тотнъм, няма как да е изпуснал куриозно конфузния гол, който Газа сам си „вкара“, разминавайки крака си с бавно приближаваща се към него топка.

Едва ли са мнозина футболните хора, които виждат в Паоло потенциал за вратар от Висшата лига. Но Почетино все пак трябва да е съзрял нещо… Точно това прави нещата още по-интересни. Те обаче вече не са наш проблем. Благодарности към Паоло Газанига за неговата лоялност и посвещение!

Междувременно Райън Зийгър, играещ под наем за сезона в МК Донс, също се разписа в официална среща, както това отдавна стори Олуфела Оломола. Зийгър откри резултата за Доновете срещу Суонси за Лийг къп, но Лебедите тържествуваха с 4-1. Нека момчетата ни вкарват за наемните си клубове. Сотон!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s