Още 3 години Мая

Японецът преподписа.

Навръх 29-тия си рожден ден Мая Йошида подписа удължение на договора си, което го оставя на Сейнт Мерис до 2020 г.

Както Паоло Газанига, който преди дни напусна в посока Тотнъм, така и Мая пристигна в Саутхямптън през 2012 г. Съвсем скоро той ще запише 140 мача за Светците във всички турнири.

Нито горната цифра е внушителна (разпределена за 5 сезона), нито ще се намерят хора да твърдят, че Йошида е легендарен защитник на Светците.

За годините, в които бе пръв подгласник на „редовните“ централни защитници, Мая видя да идват и заминават хора като Деян Ловрен и Тоби Алдервейрелд; видя гърба на дългогодишния капитан Жозе Фонт, както и кривите сметки на Въдржил Ван Дайк (вж. следващия пост).

Историческото достойнство на Мая Йошида е, че той е необикновено скромен и лоялен служител на ФК Саутхямптън, който не може да бъде обвинен в липса на усърдие или отговорност.

Характерно за японеца е, че в компанията на стабилен опитен колега той изглежда невероятен. Трябва ли обаче да играе с по-лабилен партньор в центъра, сам Йошида смъква нивото си.

Запазена марка на Мая остава и статистиката на една критична грешка от слаба концентрация на мач. Пословичната му привичка обаче може и да изчезне с годините. Може да се залъгвам, но виждам как Мая става все по-надежден с напредването на възрастта. Така или иначе той е щастлив да бъде в Саутхямптън, а днес такива хора стават все по-ценни 🙂

Да живее Мая Йошида от Нагазаки! Желаем му още три години усмивки в червено-бяло!

Advertisements

3 thoughts on “Още 3 години Мая

  1. Ще го видим днес Мая…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s