Младежите падат у дома

от Блякбърн

В петък вечерта младежката формация загуби на Стейпълууд от Блякбърн в мач от Премиършип 2.

Голът падна късно (в 89-та минута) и донесе нескрито разочарование за треньорите.

Прави впечатление, че за момента младежкият тим почти не се възползва от опцията за обиграване на хора от първия тим. Тъкмо напротив: съставът е сглобен от момчета, половината от които миналия сезон играха за юношите.

Много е интересно какво правят в момента Мат Таргет, Жорди Класи, Пиер-Емил Хьйоберг, Флорин Гардос, Алекс Макарти, Джош Симс, Джейк Хескет, след като те нито припарват до първия тим, нито се обиграват в резервния.

Хескет и Симс редовно липсват от снимките от Стейпълууд както на мъжете, така и на младежите. Най-логичното обяснение е, че двамата са контузени. Но нима някой е пропуснал да информира феновете за тези значими събития?

Класи, Хьойберг и Гардос редовно присъстват на тренировъчните снимки. Още по-интересно е, че фотографът Мат Уотсън винаги ги уцелва усмихнати и с достатъчно уверен телесен език, който не подсказва недоволство. Какво, следователно, става на Стейпълууд? Умирам от любопитство, не само фенско.

На 31 август ще се разберат поне част от задните мисли на Пелегрино и борда. Ако дотогава никой от гореспоменатите не бъде продаден, ще продължаваме да се чудим какво става на Стейпълууд и има ли някакви пререкания между играчите или отделни футболисти и аржентинския мениджър.

Тъкмо пререканията са най-възможното обяснение за дългосрочното отсъствие на някои играчи от първия тим, защото преди мача с Хъдърсфийлд Пелегрино отново декларира, че няма контузени играчи в първия тим.

След пристигането на Марио Лемина и заминаването на Паоло Газанига трансферните клюки на Южния бряг практически изчезнаха. В петък дори почти никой не се занимаваше с ВВД.


Във вчерашното интервю на Мая Йошида при преподписването на договора му със Светците японецът е цитиран да казва: Искам да бъда модел за подражание за младите футболисти. Имайки предвид, че Мая говори минималистичен английски и че интервютата са вещо режисирани, все пак това изречение на официалния сайт показва две неща:

  • трябва да се примирим: моделът за подражание е именно Йошида, а не Ван Дайк или Алдервейрелд. С цялата си признателност към Мая, очакванията за качество в защитата не бяха свързвани с неговото име през изтеклото лято и летата преди това.
  • Независимо от горното (и успоредно с него), можем да се радваме, че Мая израства до клубен стълб, каквито бяха Келвин Дейвис, Рики Ламбърт или Франсис Бенали и Ле Тисие преди години. Мая действително може да научи младите на лоялност и професионализъм. При него най-добре проличава философията да изчакаш шанса си.

Да се справим с Хъдърсфийлд, за да прекараме спокоен августовски уикенд. Иначе – обратно в училище! Сотон!

Advertisements

One thought on “Младежите падат у дома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s