Хари за Сами

т.е. Реднап за Галагър

В събота Сам Галагър дебютира за наемния си клуб Бирмингам. Сините разочароваха много силно, като загубиха от Рединг с 0-2.

Мениджърът на Бирмингам Хари Реднап беше странно разговорлив и откровен с нотки на трагикомизъм в оценката си за мача.

Той определи Галагър като много добър играч, много добро момче, което ще бъде без съмнение добър играч за Бирмингам. Но виждайки колко ниско е качеството на Сините, признава собственият им мениджър, Галагър се нуждаел от повече качество, повече добри играчи около себе си.

Разбирам: славният майстор на трансферни афери Хари Реднап определя наш Сами като звездата на отбор, борещ се за промоция в елита! Това го твърди самият мениджър на този отбор след тежка домакинска загуба.

Но най-нелицеприятното заключение за Галагър от страна на Хари Стари е следното: Той можеше да отиде във Вила, в Дарби, в Хъдърсфийлд… Сигурен съм, че след днешния мач той навярно иска да е отишъл някъде там [а не в Бирмингам!].

Хари Реднап силно застарява и никой не придиря на приказките или резултатите му.

В същото време Мирър излиза със собствено откритие, което показва как Светците наистина правят страхотен бизнес. Според изданието, за правото за годишен наем на Галагър Бирмингам ще платят на Саутхямптън 1,2 млн £!!! Това на практика означава 43 000 пануда седмично, летящи към Сейнт Мерис.

Пак според Мирър новият договор, който Сами подписа със Светците малко по-рано тази година, е за 10 000 £ седмично, докато в Бирмингам той получава 18 000 £. Отделно Сините са платили 200 000 £ такси за агенти по трансфера.

Въпреки че първоначалната цена за едногодишен наем на Галагър е била 2 милиона паунда, Светците в крайна сметка склонили на 1,2 млн. И това ако не е възвращаемост от нашата академия, здраве му кажи! Сотон неделя на всички!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s